Gallupsjokk: Ap måles til 42,2 %!

Arbeiderpartiet gjør et nytt galluphopp og måles nå til hele 42,2 %. Både Høyre og Frp faller markert.

GRUNN TIL Å SMILE: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) har grunn til å smile for tida. Nyeste gallup viser en Ap-oppslutning på hele 42,2 %. Foto: Arbeiderpartiet/Adrian Nøttestad (fra Flickr.com)

GRUNN TIL Å SMILE: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) har grunn til å smile for tida. Nyeste gallup viser en Ap-oppslutning på hele 42,2 %. Foto: Arbeiderpartiet/Adrian Nøttestad (fra Flickr.com)
GRUNN TIL Å SMILE: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) har grunn til å smile for tida. Nyeste gallup viser en Ap-oppslutning på hele 42,2 %. Foto: Arbeiderpartiet/Adrian Nøttestad (fra Flickr.com)

Arbeiderpartiet gjør et nytt galluphopp og måles nå til hele 42,2 %. Både Høyre og Frp faller markert.

I november-målingen for Avisenes Nyhetsbyrå setter Arbeiderpartiet galluprekord. Med hele 42,2 % oppslutning er fremgangen fra forrige måned på 3,2 prosentpoeng.

Flertall sammen med Sp
Aps galluptall er så sterke at et stortingsvalg nå ville gitt flertall for Ap og Sp. De to partiene ville til sammen fått 88 stortingsmandater, og kunne dermed dannet en stabil flertallsregjering.

For regjeringspartiene Høyre og Frp er målingen derimot nitrist lesning.

Høyre faller med 3,9 prosentpoeng sammenlignet med oktober, og noterer seg for støtte fra kun 22 % av velgerne. Det største regjeringspartiet er dermed nede på et krisenivå – ikke siden januar 2010 har Høyre vært målt lavere hos Opinion Perducos målinger for Avisenes Nyhetsbyrå.

Frp på 11-tallet, Venstre under sperregrensa
Også regjeringspartner Frp er i krise. Nedgangen fra oktober er på 2,4 prosentpoeng og måles til 11,4 %. Det er dermed den tredje dårligste målingen noensinne for partiet hos dette byrået, etter det Sosialdemokraten.no har oversikt over (vi har tall tilbake til februar 2007).

Høyre og Frp måles dermed nå til 33,4 % til sammen, og er betydelig mindre enn det Arbeiderpartiet er alene.

For regjeringens støtteparti Venstre er målingen også en nedtur. Venstre måles under sperregrensa, med en oppslutning på 3,9 %. Venstre ville dermed kun hatt tre stortingsrepresentanter dersom det var valg i dag.

Framgang for de rødgrønne + Krf
Kristelig Folkeparti kan derimot notere seg for 5,9 % oppslutning, en framgang på 1,5 prosentpoeng siden oktober-målingen. Og også Senterpartiet og SV vokser. SVs fremgang er på 1,1 prosentpoeng fra oktober til november, og partiet er dermed i ferd med å nærme seg sperregrensa igjen med en oppslutning på 3,8 %.

Senterpartiet måles til 5,2 %, fram 0,6 siden oktober.

Miljøpartiet De Grønne måles til 3,5 %, fram 0,5 fra oktober. Det ville gitt to stortingsmandater.

Også Rødt går fram (+ 0,7) og måles til 1,3 %. Partiet ville dermed blitt representert på Stortinget med et mandat dersom det var valg i dag.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.