Ut av Høyre i protest mot statsbudsjettet

Eric Sandtrø (bildet) er gründer av nettvarehuset Komplett.no, og har tidligere engasjert seg for Høyres næringspolitikk. Nå melder han seg ut av partiet - i protest mot næringspolitikken Høyre fører i statsbudsjettet de har lagt fram sammen med Frp. – Det eneste de oppnår er færre arbeidsplasser i Norge, sier Sandtrø.

UT AV HØYRE: Gründeren bak Komplett.no, Eric Sandtrø, melder seg ut av Høyre i protest mot statsbudsjettet. Foto: Twitter/EricSandtro

UT AV HØYRE: Gründeren bak Komplett.no, Eric Sandtrø, melder seg ut av Høyre i protest mot statsbudsjettet. Foto: Twitter/EricSandtro
UT AV HØYRE: Gründeren bak Komplett.no, Eric Sandtrø, melder seg ut av Høyre i protest mot statsbudsjettet. Foto: Twitter/EricSandtro

Eric Sandtrø (bildet) er gründer av nettvarehuset Komplett.no, og har tidligere engasjert seg for Høyres næringspolitikk. Nå melder han seg ut av partiet – i protest mot næringspolitikken Høyre fører i statsbudsjettet de har lagt fram sammen med Frp. – Det eneste de oppnår er færre arbeidsplasser i Norge, sier Sandtrø.

Det er NRK Vestfold som melder om dette.

Det er Høyres og Frps forslag om å øke «tollfrigrensen» for netthandel fra 200 kroner til 500 kroner som får Komplett-gründeren til å rase. Sandtrø, som nå driver sportsbutikken Fjellsport.no, er krystallklar på konsekvensen av forslaget:

– Gir ingen mening
– Det eneste de oppnår er færre arbeidsplasser i Norge, sannsynligvis på bekostning av at man blir gjenvalgt. Det synes jeg er en spesiell prioritering, sier Sandtrø til NRK.

– Det gir ingen mening. Vi har allerede i dag Europas høyeste grenser for momsfri import fra utlandet, og så velger regjeringen nærmest å tredoble den, utdyper han.

Da Høyre og Frp presenterte sitt forslag til statsbudsjett denne uka, var ett av punktene å øke grensen for momsfri netthandel fra utlandet – fra 200 kroner i dag til 500 kroner.

– Galskap
Sandtrø tror store nettbutikker som Komplett vil drive fra utlandet i stedet for Norge hvis regjeringen får det som de vil. Han har tidligere vært leder i Sandefjord Unge Høyre, men er i dag svært skuffet over politikken regjeringspartiene fører.

Nå melder han seg ut av Høyre i protest mot partiets politikk.

– Det handler om å være prinsippfast, og da har jeg valgt å melde meg ut, sier han.

Sandtrø sier det handler om prinsipper og det å forsvare det han tror er riktig.

– Dette vil jeg ikke være med på, det er rett og slett galskap, fastslår Sandtrø overfor NRK.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.