Hundrevis av barn i kø: Høyre velger å legge ned barnehager!

Hundrevis av barn står i barnehagekø i Bergen. Dét ser ikke ut til å bekymre Høyre, som velger å legge ned barnehager i byen. For første gang legges en kommunal barnehage ned. – Det blir nok ikke den siste, sier Høyres skolebyråd i Bergen Harald Hove (bildet).

LEGGER NED TROSS KØ: Høyre og byråd Harald Hove legger ned barnehager i Bergen til tross for at mange hundre barn står i barnehagekø. - Uforståelig, sier foreldrene.

LEGGER NED TROSS KØ: Høyre og byråd Harald Hove legger ned barnehager i Bergen til tross for at mange hundre barn står i barnehagekø. - Uforståelig, sier foreldrene. Faksimile: BA.no

Hundrevis av barn står i barnehagekø i Bergen. Dét ser ikke ut til å bekymre Høyre, som velger å legge ned barnehager i byen. For første gang legges en kommunal barnehage ned.  – Det blir nok ikke den siste, sier Høyres skolebyråd i Bergen Harald Hove (bildet).

Det er over 600 barnehagebarn i kø i Bergen. Likevel går Høyre i Norges nest største by inn for å legge ned barnehager.

– Utrolig trist
Høyres planer om å legge ned Bekkjarkrokane barnehage i Åsane vekker reaksjoner hos foreldrene. – Det synes vi er utrolig trist. Våre barn har hatt det godt i barnehagen. Her er det trygge tydelige ansatte som har jobbet i barnehagen over lang tid. Selv om vi får fortrinnsrett til ny barnehage, er jeg helt uenig med politikerne, sier Jorunn Findal i foreldreutvalget til Bergensavisen.no.

Byrådet foreslår å avvikle barnehagen i august 2014.

I dag jobber det åtte ansatte i barnehagen som gir plass til totalt 26 barn.

– Vi er lei oss for at byrådet vil avikle driften, sier styrer Sissel Nummedal.

Venter ledig kapasitet
Høyres byråd Harald Hove begrunner nedleggingen med at barnehagen ligger i en bydel og et område med god barnehagedekning og en del ledig kapasitet som ikke utnyttes fullt ut.

– Det forventes at det i årene fremover vil være ledig kapasitet i dette området. Åsane har en overkapasitet allerede i dag og har en lavere forventet vekst for barn i alderen 0-5 år. Selv om vi legger ned barnehagen vil vil vi håndtere den veksten som kommer, sier han til BA.no.

Samtidig som byrådet vil legge ned barnehagen, står det over 600 i kø for å få barnehageplass i Bergen. Lokalpressen har tidligere skrevet om at det i september var 628 barn i Bergen kommune som ønsket seg plass i løpet av 2013. Over halvparten av disse er født i 2012, mest sannsynlig etter 1. september.

– Uforståelig
– Jeg skjønner at politikerne må tenke helhet når det gjelder barnehagedekningen. Men for meg som forelder blir det uforståelig at de velger å legge ned barnehageplasser da folk står i kø, sier Findal.

Hun mener små barnehager beklageligvis blir lagt ned til fordel for store barnehager.

Byrådet skal fatte vedtak i saken i sitt neste møte torsdag 31. oktober. Saken skal deretter videre til behandling i komité og bystyre.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.