Skeptisk til homoeventyr i barnehagen – blir barneminister

I følge mediene blir Solveig Horne (Frp) ny barneminister i den påtroppende regjeringen. Horne har tidligere markert seg som kritisk til at barnehagebarn skal få høre eventyrfortellinger der homofili nevnes.

SKEPTISK TIL HOMOEVENTYR: Da debatten rullet i 2010 var Frp-politiker Solveig Horne en av dem som var skeptiske til at barnehagebarn skulle få høre eventyr der rollefigurer var homofile. Nå blir hun barneminister. Faksimile: Twitter

SKEPTISK TIL HOMOEVENTYR: Da debatten rullet i 2010 var Frp-politiker Solveig Horne en av dem som var skeptiske til at barnehagebarn skulle få høre eventyr der rollefigurer var homofile. Nå blir hun barneminister. Faksimile: Twitter

I  følge mediene blir Solveig Horne (Frp) ny barneminister i den påtroppende regjeringen. Horne har tidligere markert seg som kritisk til at barnehagebarn skal få høre eventyrfortellinger der homofili nevnes.

I mai 2010 rullet debatten om homofili som tema i barnehagebøker, i forbindelse med at den rødgrønne regjeringen ønsket bøker som gjenspeiler samfunnets seksuelle mangfold.

Prinser som forelsker seg i prinser
Solveig Horne var blant dem som var kritiske. På Twitter skrev hun: «Lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?» og linket til en nettartikkel som var kritisk til slike bøker.

Bøkene handler bl.a. om prinser som forelsker seg i prinser, tøffe prinsesser som redder prinsen fra den store fare og om konger som ikke vil styre riket sitt, men heller være sammen med barna.

Vil du lese mer om disse bøkene, kan denne bloggposten anbefales.

Advarte mot tilbakeskritt i homokampen
I valgkampen rykket Arbeidepartiets stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen ut og advarte mot at økt politisk innflytelse fra Krf og Frp ville kunne sette homokampen i Norge tilbake. – Den rødgrønne regjeringen har fullbyrdet rettigheter som for eksempel homofilt ekteskap, kunstig befruktning og diskrimineringsloven. Mye av dette som vi tar for gitt, er sterkt truet dersom vi får et regjeringsskifte, var blant det Trettebergstuen sa til VG.

Frp-nestleder Per Sandberg hamret løs mot utspillet. – Dette føyer seg inn i rekken av panikkartet utspill fra Arbeiderpartiet. De har ingenting å komme med gjennom sin egen politikk, og må derfor skremme med andres politikk. Homofile har ingen verdens ting å frykte med en ikke-sosialistisk regjering, sa Sandberg.

Frp-støtte fra «Homo-Høyre»
Også Høyre fant fram personangrepene og usaklighetene for å  gå i møte med Trettebergstuens utspill. – Hun må ha fått solstikk, sa Høyres Per Kristian Foss, og fnøs av frykten for svekket homopolitikk ved et regjeringsskifte, sammen med flere representanter for det som VG omtalte som»Homo-Høyre».

Og allerede før regjeringsskiftet er gjennomført er et altså klart at vi får en barne- og likestillingsminister som er skeptisk til at barnehagebarn får høre eventyr om homofile.

Høyre kan snakke om solstikk så mye de vil. Solveig Hornes utsagn fra debatten i 2010 er iallefall ikke et bevis på at økt Frp-innflytelse gir nye løft til kampen for likestilling og likeverdighet mellom homofile og heterofile.

Som om det ikke var håpløst nok at partiet som er mot likestillingspolitikk skal ha likestillingsministeren…

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.