– Høyre og Frp har bløffet velgerne

AUF-leder Eskil Pedersen langer ut mot Høyre og Frp for de mange løftebruddene de har gjort seg skyldige i allerede før de har inntatt regjeringskontorene. - At de ikke finner plass til egne kampsaker i sin egen regjeringsplattform overrasker meg, sier Pedersen.

- BLØFFMAKERE: AUF-leder Eskil Pedersen er oppgitt over at Høyre og Frp nå beinflyr vekk fra valgløftene sine. - Høyre og Frp har bløffet velgerne, slår han fast. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Sosialdemokraten.no

- BLØFFMAKERE: AUF-leder Eskil Pedersen er oppgitt over at Høyre og Frp nå beinflyr vekk fra valgløftene sine. - Høyre og Frp har bløffet velgerne, slår han fast. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen, Sosialdemokraten.no

AUF-leder Eskil Pedersen langer ut mot Høyre og Frp for de mange løftebruddene de har gjort seg skyldige i allerede før de har inntatt regjeringskontorene. – At de ikke finner plass til egne kampsaker i sin egen regjeringsplattform overrasker meg, sier Pedersen.

Høyre og Frp la denne uka fram sin politiske plattform som de skal danne regjering på grunnlag av. AUF-leder Eskil Pedersen mener mange av sakene Erna Solberg og Siv Jensen har kjørt på i valgkampen glimrer med sitt fravær i denne politiske plattformen.

Provosert over løftebrudd
Overfor Nettavisen.no reagerer Eskil Pedersen på at Høyre bryter sentrale valgløfter etter å ha anklaget Ap for å drive en skitten valgkamp. Særlig fraværet av tre av regjeringspartienes kampsaker; valgfritt sidemål, innføring av karakterer i barneskolen samt reduserte egenkapitalkrav for boligkjøpere, provoserer Pedersen.

– Jeg synes det er paradoksalt at når de har vært så høye og mørke på disse tre sakene, hvor de dessuten har helt lik politikk og er enige, så kommer det likevel ikke med i regjeringserklæringen, sier Pedersen.

– Er det ikke vanlig at enkeltsaker ofres for å komme til politisk enighet?

– Jeg skjønner at de måtte gi noe til Venstre og KrF i samarbeidsavtalen før de innledet regjeringsforhandlingene, men at de ikke finner plass til egne kampsaker i sin egen regjeringsplattform overrasker meg.

– Oppsiktsvekkende
Pedersen understreker at det er snakk om løfter som ikke koster noe å gjennomføre, og som Høyre og Frp er skjønt enige om.

– Her er det snakk om hva de skal mene som regjering og ikke hva Stortinget vil stemme for. Jeg synes det er litt oppsiktsvekkende.

Pedersen understreker at han er glad for at de tre sakene han peker på ikke blir gjennomført, men reagerer på snuoperasjonen som han mener er å bløffe velgerne.

– Politisk er jeg selvfølgelig glad for at de ikke går inn for dette, men det er utrolig frekt å drive en så tydelig valgkamp for disse sakene, uten å gå inn for det, sier AUF-lederen.

– Du har jo sagt at du mener regjeringen svikter fremtidens generasjoner i Norge og verden, på hvilken måte?

– Når man reduserer inntektene til staten og bruker mer oljepenger gjennom for eksempel finansiering av samferdsel, så bidrar det til å skyve regningen ut i tid. Ved å bruke mer oljepenger og lempe på skattene tar vi fra fremtidige generasjoner, sier Pedersen.

Bekymret for fellesskolen
 Du har også uttalt at den nye regjeringens politikk vil uthule felleskolen, hva legger du konkret i det?

– At de vil gjeninnføre den samme privatskoleloven som vi hadde under Bondevik II-regjeringen, og som førte til et rush i søknader om nye privatskoler. Dette favoriserer de med foreldre med høy lønn og god utdannelse og det bekymrer meg veldig. Felleskolen, hvor kronprinsbarna kan gå på samme skole som vanlige folk, er et symbolsk bilde på et Norge med små forskjeller, sier han.

– Er det etter ditt syn noe positivt for dagens unge i regjeringserklæringen?

– Jeg vil gratulerer dem for å ha dannet en regjeringsplattform. Det er alltid store forventninger når en ny regjering dannes og en regjeringserklæring består alltid av mange store ord og vage formuleringer. Jeg skal være åpen for gode forslag og vil være for dem. At de peker på yrkesfag som en viktig satsing i skolepolitikken, er vi helt enige i. Det ville vært fordummende hvis vi påsto at regjeringen bare står for dårlig politikk, sier Pedersen.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.