Ny måling: Jens Stoltenbergs popularitet øker

Jens Stoltenbergs popularitet hos velgerne øker. Etter at Erna Solberg har hatt ledelsen i statsministermålinger over lengre tid, viser en måling gjort for Aftenposten at Jens Stoltenberg nå har tatt igjen forspranget. Samtidig kommer en måling utført for VG der 50 prosent av velgerne opplever Jens Stoltenberg som den mest samlende statsministerkandidaten - mot bare 36 prosent for Erna Solberg.

ØKENDE POPULARITET: Jens Stoltenberg opplever økende popularitet, og har nå tatt igjen forspranget som Erna Solberg i lengre tid har hatt på statsministerbarometerne. Bilde: Fra Stoltenbergs gjenvalg som Ap-leder på Aps landsmøte i år.

ØKENDE POPULARITET: Jens Stoltenberg opplever økende popularitet, og har nå tatt igjen forspranget som Erna Solberg i lengre tid har hatt på statsministerbarometerne. Bilde: Fra Stoltenbergs gjenvalg som Ap-leder på Aps landsmøte i år.

Jens Stoltenbergs popularitet hos velgerne øker. Etter at Erna Solberg har hatt ledelsen i statsministermålinger over lengre tid, viser en måling gjort for Aftenposten at Jens Stoltenberg nå har tatt igjen forspranget. Samtidig kommer en måling utført for VG der 50 prosent av velgerne opplever Jens Stoltenberg som den mest samlende statsministerkandidaten – mot bare 36 prosent for Erna Solberg.

Endringene har skjedd i løpet av de korte ukene med valgkamp vi har hatt hittil i august.

Tar igjen forspranget
Erna Solberg har i lengre tid vært målt til å være Norges mest populære statsministerkandidat for de neste fire årene. På Aftenpostens måling gjør nå Jens Stoltenberg et solid byks, og tar igjen hele forspranget Solberg har hatt.

Nå mener 42 % av velgerne at jens Stoltenberg er den beste til å lede landet. Nøyaktig like mange oppgir at de foretrekker Erna Solberg.

– Jens er mest samlende
Samtidig med at Aftenposten presenterer sin nye statsministermåling, kommer det en annen måling fra avisa VG. der har man spurt om hvem av statsministerkandidatene som oppleves som mest samlende.

Og her går Jens Stoltenberg av med en klar seier. Hele 50 % av velgerne opplever Jens Stoltenberg som den mest samlende statsministerkandidaten når det nå gjenstår 3 uker til valgdagen. Erna Solberg får støtte fra 36 % av velgerne i målingen.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.