Rødgrønn framgang, borgerlig tilbakegang

Etter en snau uke med valgkamp peker nå pilene oppover for alle de rødgrønne partiene. Samtidig faller samtlige borgerlige partier, og Høyre faller aller mest. Dette er hovedfunnene etter at avisa VG har spurt mer enn 3.000 velgere om partivalg med bare én ukes mellomrom. På bare en uke øker de rødgrønne fra 62 til 69 stortingsmandater!

RØDGRØNN FRAMGANG: Både Jens Stoltenberg, Audun Lysbakken og Liv Signe Navarsete har grunn til å glede seg over framgang etter den første uka med valgkamp. Alle de rødgrønne partiene har gallupframgang. Samtidig er motvinden i ferd med å treffe de borgerlige.

RØDGRØNN FRAMGANG: Både Jens Stoltenberg, Audun Lysbakken og Liv Signe Navarsete har grunn til å glede seg over framgang etter den første uka med valgkamp. Alle de rødgrønne partiene har gallupframgang. Samtidig er motvinden i ferd med å treffe de borgerlige.

Etter en snau uke med valgkamp peker nå pilene oppover for alle de rødgrønne partiene. Samtidig faller samtlige borgerlige partier, og Høyre faller aller mest. Dette er hovedfunnene etter at avisa VG har spurt mer enn 3.000 velgere om partivalg med bare én ukes mellomrom. På bare en uke øker de rødgrønne fra 62 til 69 stortingsmandater!

VG og gallupbyrået InFact gjennomfører i valgkampen Norges største undersøkelse om partivalg. Hele 3.000 velgere spørres om partipreferanser, mot normalt ca 1.000 velgere i de fleste andre undersøkelser. Og VG presenterer funnene hver uke.

Rødgrønn framgang, borgerlig tilbakegang
I dag presenteres tallene fra undersøkelsen som ble gjennomført 9. – 10. august.

Målingen viser at de rødgrønne øker fra 62 mandater i målingen forrige uke til 69 mandater denne uka.

Og alle de rødgrønne partiene har framgang. SV øker med 1,0 prosentpoeng, Arbeiderpartiet med 0,5 prosentpoeng og Senterpartiet med 0,4 prosentpoeng.

Høyre/Frp-flertallet glipper
På borgerlig side går alle de fire partiene tilbake, og det er Høyre som har størst tilbakegang. Partiet mister 0,9 prosent oppslutning på den første valgkampuka, og går dermed også ned fra 59 stortingsmandater i forrige ukes måling til 55 mandater nå.

Frp faller med 0,7 prosentpoeng til 13,5 % og går tilbake fra 26 mandater i forrige uke til 24 mandater nå.

Høyre og Frp måles dermed til totalt 79 mandater, og ligger ikke an til noe flertall på Stortinget ifølge denne målingen – som altså har valgkampens klart største utvalg velgere som grunnlag for tallene.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.