Støre vil splitte Helse Sør-Øst

Helseminister Jonas Gahr Støre går inn for å splitte Helse Sør-Øst. Han mener dette regionale helseforetaket nå har blitt altfor stort, og at størrelsen kan gå på bekostning av kvaliteten.

VIL SPLITTE HELSE SØR-ØST: Jonas Gahr Støre sier på Ap-landsmøtet at han vil splitte opp det suverent største helseforetaket i Norge, Helse Sør-Øst. Dette gjør han etter at partimedlemmer fra helseforetakets nedslagsfelt har uttrykt bekymring for størrelsen helseforetaket har fått og for de problemer dette byr på.

VIL SPLITTE HELSE SØR-ØST: Jonas Gahr Støre sier på Ap-landsmøtet at han vil splitte opp det suverent største helseforetaket i Norge, Helse Sør-Øst. Dette gjør han etter at partimedlemmer fra helseforetakets nedslagsfelt har uttrykt bekymring for størrelsen helseforetaket har fått og for de problemer dette byr på.

Helseminister Jonas Gahr Støre går inn for å splitte Helse Sør-Øst. Han mener dette regionale helseforetaket nå har blitt altfor stort, og at størrelsen kan gå på bekostning av kvaliteten.

Under Ap-landsmøtet har flere delegater gitt utrykk for at de mener Helse Sør-Øst har vokst seg for stor. Nå får de støtte av helseministeren.

– Vil lytte
– Når flere fylker i Ap nå sier at regionen er for stor, vil jeg lytte til det, sier helseministeren til mediene på landsmøtets andre dag.

– Denne helseregionen dekker halve Norge og omfatter ti fylker. Jeg har forståelse for at man i Agder føler at det er for langt dit beslutningene tas, sier Støre.

Helseministeren mener samtidig det har vært riktig å la Helse Sør-Øst vokse seg såpass stor som den har blitt, men at tiden nå er inne for en endring. – Det var nødvendig å slå sammen de to regionene (Helse Sør og Helse Øst) for å få til omstilling, sier han.

Uro og negativ oppmerksomhet
Helse Sør-Øst har opplevd mye uro og negativ oppmerksomhet i mediene. Særlig har dette hatt sammenheng med åpningen og forarbeidene til åpningen av Ahus, og med omstillingene rundt Oslo Universitetssykehus (OUS), som er den sammenslåtte sykehusgiganten i Oslo.

– Nå må vi få OUS i vater. Og det kan skje snarlig. Vi har åpnet for at OUS kan gå med underskudd også i 2013, men vi håper at driften kan være stabilisert mot slutten av dette året, sier Støre, og legger til: – Det vi gjør er å rydde opp i en uoversiktlig situasjon.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.