Katastrofetall for Frp: Mer enn halvert blant fagorganiserte

Frp har mer enn halvert støtten blant fagorganiserte, fra 22,9 prosent ved valget i 2009 til 10,9 prosent i dag.

MER ENN HALVERT I FAGBEVEGELSEN: Frps oppslutning blant de fagorganiserte er i fritt fall. Mens det i 2009 var 22,9 % av de fagorganiserte som stemte LO, er det nå bare 10,9 % som sier de vil gjøre det samme i 2013.

MER ENN HALVERT I FAGBEVEGELSEN: Frps oppslutning blant de fagorganiserte er i fritt fall. Mens det i 2009 var 22,9 % av de fagorganiserte som stemte LO, er det nå bare 10,9 % som sier de vil gjøre det samme i 2013.

Frp har mer enn halvert støtten blant fagorganiserte, fra 22,9 prosent ved valget i 2009 til 10,9 prosent i dag.

Katastrofetallene kommer fram i en måling som Synovate og Ipsos har foretatt blant LOs 900.000 medlemmer.

Frp har helt siden Carl I. Hagens tid forsøkt å fremstille seg som «det nye Arbeiderpartiet», med en folkelig profil og med slagord som «For folk flest». Fram til og med valget i 2009 kan dette sies å ha vært en strategi som har vært tålelig vellykket når man ser på oppslutningen partiet har hatt blant LO-medlemmene.

Men nå er det altså slutt.

– Ikke gode tall
– Dette er ikke gode tall. Frp er et parti for folk flest, men det er tydelig at noe er feil med budskapet vårt når vi raser på målinger blant arbeidsfolk, sier Frp-nestleder Per Sandberg til nettstedet Frifagbevegelse.no.

Per Sandberg peker på at finanskrisen når han skal forklare Frps fall. Den fikk velgerne til å trekke mot Ap og Høyre, mener han.

– Vi har ikke den samme troverdigheten blant velgerne på økonomisk politikk. Da velger folk det trygge, som er Ap og Høyre. De trenger ikke en gang å fremme sin egen politikk for å få oppslutning, sier han til Klassekampen.

Solide Ap-tall
Arbeiderpartiet er det soleklart største partiet blant de LO-organiserte.

Med en oppslutning på 43,1 % er Arbeiderpartiet større alene enn det Høyre (25,3 %) og Frp (10,9 %) er til sammen.

 

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.