Roar Flåthen gir seg på dagen som LO-leder – blir ny direktør i NHO!

Sjokkovergang av dimensjoner fra fagbevegelsen til arbeidsgiversiden.

OVERGANG: Når en toppleder i fagbevegelsen på dagen hopper over til å bli toppleder i en hovedsammenslutning for arbeidsgivere, burde det slå ned som en bombe i mediebildet. Det har ikke skjedd denne gangen. Foto: LO.no

OVERGANG: Når en toppleder i fagbevegelsen på dagen hopper over til å bli toppleder i en hovedsammenslutning for arbeidsgivere, burde det slå ned som en bombe i mediebildet. Det har ikke skjedd denne gangen. Foto: LO.no

Sjokkovergang av dimensjoner fra fagbevegelsen til arbeidsgiversiden. Nyheten burde slått ned som en bombe i mediene, men forbigås av ukjente grunner i stillhet av de aller fleste.

Er det i det hele tatt MULIG at LO-lederen gir seg på dagen, og går over i ny jobb som NHO-leder? Nei – selvsagt ikke. Så overskriften her er helt feil (håper på tilgivelse – og ikke minst forståelse – fra både Roar Flåthen, LO og NHO).

At den mangeårige lederen for de LO-organiserte skulle «hoppe over til erkefienden» på denne måten, er selvsagt helt utenkelig. Og det ville blitt slått opp i hvert eneste nyhetsmedium i dette landet og vært hovedsak i ukesvis.

Men for topplederen i en av LOs aller største konkurrenter som hovedorganisasjon for fagorganiserte – Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) – er det faktisk akkurat dette som skjer!

YS-lederen Tore Eugen Kvalheim har sittet i vervet siden høsten 2006. Altså LENGER enn LO-leder Roar Flåthen.

Og går nå av – for å bli direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter – altså hovedmotparten til YS i svært mange sammenhenger. Og NHOs største konkurrent som hovedorganisasjon på arbeidsgiversiden.

Det er så man rett og slett ikke tror det man leser.

Men det er faktisk sant.

For de 222.000 medlemmene i de YS-tilsluttede fagforbundene kan det neppe oppleves betryggende at toppledelsen i YS på denne måten kan hoppe fra den ene siden av bordet over til den andre. Og det er garantert flere som stiller seg spørsmålet ved hvordan man kan stole på at ledelsen er av «hel ved» og er ute etter å forsvare medlemmenes interesser – eller om de først og fremst er ute etter å mele sin egen kake.

Og Kvalheim selv gjør ikke mye for å bedre inntrykket av seg selv. I en NTB-melding som er sendt ut i forbindelse med overgangen, fremhever Kvalheim hvilke spennende utfordringer dette tilbyr ham selv.

Men ikke et ord der hverken han eller arbeidsgiverforeningen problematiserer hvordan dette er for de fagorganiserte som stolte på Kvalheim som sin fremste tillitsvalgte.

Selvsagt ikke.

I stedet fremhever Spekter at overgangen er en solid styrking av Spekter.

Og det har de rett i.

Omtrent samme solide styrking som hvis Roar Flåthen hadde sluttet på dagen som LO-leder – for å bli ny direktør i NHO.

 

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.