Høyre med ny rekord i politisk mageplask

Frekt, flaut og pinlig. Høyre har sporet helt av, og kritiserer regjeringen på autopilot. 11. desember ble det klart for absolutt alle hva slags lavmål Høyre har lagt seg på i det politiske ordskiftet.

NORGESREKORD: Høyre med norgesrekord i politisk mageplask. Montasjen er lånt av stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap).

NORGESREKORD: Høyre med norgesrekord i politisk mageplask. Montasjen er lånt av stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap).

Frekt, flaut og pinlig. Høyre har sporet helt av, og kritiserer regjeringen på autopilot. 11. desember ble det klart for absolutt alle hva slags lavmål Høyre har lagt seg på i det politiske ordskiftet.

Om morgenen 11. desember gikk Høyres mangeårige stortingspolitiker og utdanningspolitiske talskvinne til frontalangrep på den rødgrønne skolepolitikken. – Tolv år etter at Finlands skoleelever gikk til topps i den første PISA-undersøkelsen over elevers prestasjoner i lesing, matematikk og naturfag, står norsk skole nærmest på stedet hvil, sa Høyres skoletalskvinne Elisabeth Aspaker til VG i en artikkel som ble publisert på nett klokka 07.49.

Anledningen var at nye tall fra internasjonale undersøkelser skulle offentliggjøres.

Aspaker mente FØR de nye tallene ble lagt fram, at regjeringens skolepolitikk var en gedigen fiasko.

Så kom tallene. De viste at norske elever har opplevd en kraftig resultatforbedring under den rødgrønne regjeringen. Nå er norske femteklassinger bedre i matte enn finske femteklassinger – som Aspaker og de borgerlige hittil har omtalt som «Europas beste».

Da VG publiserte en ny artikkel på nett klokka 20.31, hadde Aspaker og Høyre fullstendig endret retorikk – men beholdt styrken i kritikken mot de rødgrønne: – Vi etterlot oss en skolereform som den nye regjeringen startet og innførte. Den ble laget og designet under oss, og vi la plass virkemidlene som skulle til. Da synes jeg rett skal være rett, at den regjeringen som la frem stortingsmeldingen må få lov til å eie sin skolereform, sier utdanningspolitisk talskvinne, Elisabeth Aspaker, til VG Nett.

Som på et halvt døgn altså gikk fra å mene at 7 år med rødgrønn politikk hadde vært en katastrofe for skolen – til å mene at 7 år med rødgrønn politikk overhodet ikke hadde påvirket skoleresultatene i det hele tatt…!

Høyres budskap kort oppsummert: – Dere har ikke lært noen ting. Og det er oss dere har lært det av!

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.