Tre av fire meningsmålinger viser Ap-fremgang

Trenden har snudd for Arbeiderpartiet. Tre av fire meningsmålinger hittil i november viser fremgang for Arbeiderpartiet.

FRAMGANG: Tross storm fra alle kanter, viser tre av fire meningsmålinger at Arbeiderpartiet får økt oppslutning.

FRAMGANG: Tross storm fra alle kanter, viser tre av fire meningsmålinger at Arbeiderpartiet får økt oppslutning.

I dag presenteres Norfaktas nyeste meningsmåling i Nationen. Under overskriften «Dei raudgrøne tek innpå dei borgarlege» får leserne servert en gallup der alle de rødgrønne partiene går fram, og der Arbeiderpartiet går mest fram av alle.

Målingen er den tredje som viser Ap-fremgang denne måneden, av total fire som er presentert.

  • 1. november økte Ap med 2 prosentpoeng i den landsdekkende målingen Sentio gjorde for Sunnmørsposten.
  • 5. november økte Ap med 1,8 prosentpoeng i den landsdekkende målingen TNS Gallup gjorde for TV2.
  • 12. november øker altså Ap igjen, denne gangen med 1,2 prosentpoeng på Norfaktas måling for Nationen og Klassekampen.

Dette skjer i en periode der det har blåst full storm rundt regjeringen: Stortingets kontrollkomité er i gang med høringer rundt 22. juli, der regjeringen har fått så ørene flagrer av opposisjonen. Regjeringen generelt og næringsministeren spesielt, har opplevd en storm av en annen verden fordi man har valgt å oppnevne de styremedlemmene man har valgt til ulike statseide selskaper. Ostetoll, utfordringer i helsevesenet og Kjell Inge Røkkes herjinger har vært andre temaer som har fått mediene og opposisjonen til å hente fram det kritiske, og til dels fordømmende, ordforrådet om regjeringen den siste tida.

Og i en slik periode går altså Arbeiderpartiet FRAM på tre av fire målinger.

Dét lover godt for tida fram mot valget neste høst. Når Ap går fram i en tid der det blåser storm fra alle kanter, vil partiet utvilsomt gjøre det enda bedre når fokuset dreies over på politikk, styringsevne og de overordnede utfordringene for landet.

 

 

 

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.