Nei til bussing av sentrumselever til bygdeskoler

Det er mange halvtomme klasserom ved Elverums bygdeskoler, og mange smekkfulle klasserom ved skolene i sentrum. Dermed har noen av politikerne i Elverum fått det for seg at man kan busse sentrumselever til bygdeskolene. Forslaget er ekstremt dårlig.

Det er mange halvtomme klasserom ved Elverums bygdeskoler, og mange smekkfulle klasserom ved skolene i sentrum. Dermed har noen av politikerne i Elverum fått det for seg at man kan busse sentrumselever til bygdeskolene.

Leiret Arbeiderlag mener dette forslaget er ekstremt dårlig. Vi mener at elever skal gå på skole i nærområdet sitt, så lenge det er elevgrunnlag for å ha en nærskole.

I sentrum er det et sterkt grunnlag for nærskoler. Faktisk altfor sterkt i forhold til den bygningsmessige kapasiteten ved skolene. Løsningen på dette er ikke å sende neste års seksåringer av gårde med bussen til bygdeskolene.

Og løsningen er heller ikke å se etter tomme lagerlokaler eller industrilokaler som midlertidig kan brukes som klasserom. Leiret Arbeiderlag er motstander av at man skal velge de dårlige løsningene for Elverumskolen. Elevene må få gå på sin nærskole i lokaler som er bygget for undervisning.

Vi mener det er et sterkt behov for ny skole i sentrum. Dessverre ble Aps forslag om prosjektering av ny sentrumsskole nedstemt av de borgerlige partiene under fjorårets økonomiplanbehandling. Hadde Høyre, Frp, Venstre, Senterpartiet og Team Elverum støttet forslaget om en ny sentrumsskole, ville vi vært et skritt lenger. Nå må vi i stedet finne gode midlertidige løsninger ved den enkelte nærskole, ikke sette i gang mer eller mindre panikkartede tiltak som bussing eller bruk av industrilokaler.

Leiret Arbeiderlag mener at Elverum kommune må kjøpe inn spesialtilpassede modulbygg og midlertidig plassere ut disse ved sentrumsskolene i Elverum. Da vil neste års seksåringer kunne gå på sin nærskole. Og de vil få undervisningen i klasserom som er spesialbygget til undervisningsformål. Og så MÅ en ny sentrumsskole snart prosjekteres. Behovet for en ny permanent skoleløsning i sentrum er skrikende, og mangelen på skole er også med på å bremse boligbygging og utvikling i Elverum.

Forslaget om bussing av elever fra sentrum til bygdene er særdeles dårlig, og bør plasseres der det hører hjemme: I makuleringsmaskinen.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.