Kjell Erik Øie ny statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet

NY STATSSEKRETÆR: Kjell Erik Øie er ny statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Kjell Erik Øye (Facebook)

NY STATSSEKRETÆR: Kjell Erik Øie er ny statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Kjell Erik Øye (Facebook)

I statsråd i dag er Kjell Erik Øie (52) utnevnt til ny statssekretær for statsråd Anne–Grete Strøm-Erichsen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Øie kommer fra stillingen som programsjef i organisasjonen Plan Norge. Han var politisk rådgiver for statsråd Kamilla Bekkemellem i Barne- og familiedepartementet 2000-2001 og statssekretær i Barne- og familiedepartementet/Barne- og likestillingsdepartementet 2005-2009.

Øie er utdannet sykepleier, og jobbet som dette fra 1984 til 1988. Etter dette hadde han en rekke andre stillinger innen helsesektoren fram til 2000. I perioden 2002 til 2005 jobbet han som avdelingsdirektør i Kirkens Bymisjon.

Den nye statssekretæren har organisasjonserfaring fra Norsk Sykepleierforbund og var leder av Det norske forbundet av 1948 i perioden 1987-91. I perioden 1999–2003 var han bystyrerepresentant i Oslo bystyre. Ved valget i 2005 ble Øie 2. vararepresentant til Stortinget fra Oslo.

Da Partnerskapsloven ble vedtatt i 1993, var Øie en av de mest sentrale premissleverandørene. Han satt som statssekretær i Barne- og likestillingsdepartementet da forslaget til felles ekteskapslov ble fremmet i 2008, og ble av LLH utnevnt til «årets æreshomo» under Skeiv Ungdom og Skeiv Verdens solidaritetskonsert i 2008.

Fra før av er også Robin Martin Kåss og Ragnhild Mathisen stassekretærer i samme departement.

Sosialdemokraten.no ønsker lykke til med viktige arbeidsoppgaver i tida vi har foran oss.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.