Arbeiderpartiet øker mest på ny gallup, og er største parti igjen

Arbeiderpartiet fosser fram med 3,4 prosentpoeng på ny måling. Venstre er helt nede på 3,1 % oppslutning, og ligger dermed langt under sperregrensa. Frp har kraftig tilbakegang.

STØRST FRAMGANG: Arbeiderpartiet har størst fremgang på en ny gallup, og er Norges største parti på målingen. Også SV har fremgang, og kryper over sperregrensa igjen.

STØRST FRAMGANG: Arbeiderpartiet har størst fremgang på en ny gallup, og er Norges største parti på målingen. Også SV har fremgang, og kryper over sperregrensa igjen.

På en rykende fersk meningsmåling som Vårt Land presenterer i dag, går Arbeiderpartiet fram med hele 3,4 prosentpoeng. Partiet er dermed igjen størst i Norge.

SV over sperregrensa igjen
Også SV går fram. I forrige måned ble partiet målt til en oppslutning under sperregrensa hos Norfakta. Men denne måneden er oppslutningen økt med 0,5 prosentpoeng til 4,2 %. Partiet vil dermed få 7 mandater på Stortinget hvis dette blir valgresultatet neste høst.

Også partiet Rødt vil bli representert på Stortinget hvis valgresultatet blir slik målingen er. Partiet ligger an til å få et distriktsmandat fra Oslo.

Motbakke for Frp og Venstre
Fremskrittspartiet er den store taperen på målingen. Med 3,3 prosentpoengs fall er Frp nede på 17,4 % oppslutning. Det er 5,5 prosentpoeng lavere oppslutning enn ved valget i 2009, og partiet vil miste ti av sine stortingsrepresentanter dersom dette blir valgresultatet.

Venstre noterer seg for et fall på 1,3 prosentpoeng på denne målingen. De er dermed helt nede i 3,1 % oppslutning, og har kun Rødt bak seg blant partiene som får representasjon på Stortinget. Dersom dette skulle bli valgresultatet neste høst, ender Venstre opp med to representanter på Stortinget – det samme som de har nå.

Høyre øker med 2,2 prosentpoeng, og er Norges nest største parti i målingen med en oppslutning på 30,2 %.

H+Frp langt større enn H+Krf+V
Målingen viser at regjeringspartiene ligger an til 70 mandater. I tillegg får Rødt 1 mandat, som ikke for alt i verden vil finne på å innsette en blå regjering. Dette er et stykke unna flertall for de rødgrønne.

Samtidig er det et klart bilde på den andre siden av hovedskillelinjen. Høyre vil med dette som valgresultat sitte med 56 stortingsmandater. Frp har 31. Krf+Venstre sitter igjen med totalt 11 (Krf 9, V 2).

De som tror at at alternativet til en rødgrønn regjering ledet av Jens Stoltenberg er en Høyre-sentrum-regjering, får dermed et skudd for baugen i denne målingen. Frp alene har tre ganger så mange stortingsmandater som V/Krf har til sammen.

Alternativet til en rødgrønn regjering ledet av Jens Stoltenberg er dermed et mer mørkeblått alternativ enn Norge noensinne har sett som selvstendig nasjon.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.