Gunnar Sønsteby er død

Motstandsmannen, demokratiforkjemperen og medmennesket Gunnar Sønsteby ble 94 år gammel. Sosialdemokraten.no velger å minnes en av Norges største helter og forbilder ved å dele et klipp fra en kommende dokumentarfilm om ham.

Gunnar Sønsteby døde i ettermiddag. Motstandsmannen, demokratiforkjemperen og medmennesket ble 94 år gammel.

Tidligere forsvarsminister og nåværende justisminister Grete Faremo uttrykker sorg over Sønstebys bortgang og takknemlighet for hans gjerning. – Gunnar Sønsteby er død. En institusjon og bauta for mange i kampen for fred, frihet og demokrati. En engasjert samfunnsstøtte som til de grader evnet å inspirere , ikke minst ungdommen – i arbeidet for samme idealer. Jeg er glad for å ha kjent han, han var en sann inspirator for oss alle, skriver hun på sin egen Facebook-profil i dag.

På Twitter slår nåværende forsvarsminister Espen Barth Eide fast: – En av våre aller største helter og en evig engasjert sanfunnsborger har gått bort. Vi minnes Gunnar Sønsterby i dyp takknemlighet.

Sosialdemokraten.no velger å minnes en av Norges største helter og forbilder ved å dele et klipp fra en kommende dokumentarfilm om Sønsteby:

Regjeringen har besluttet å hedre Gunnar Sønstebys minne ved at han gravlegges på statens bekostning.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.