Arne (88) meldte seg inn i AUF!

- Jeg har meldt meg inn i AUF før også. Det var i 1946, sa Arne Furru (88). På 1. mai ble han nytt medlem i Elverum AUF!

NYTT AUF-MEDLEM: Arne Furru (88) meldte seg inn i Elverum AUF 1. mai 2012. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

NYTT AUF-MEDLEM: Arne Furru (88) meldte seg inn i Elverum AUF 1. mai 2012. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Arne Furru (88) har tatt skrittet: Han har meldt seg inn i AUF!

– Jeg har meldt meg inn i AUF før også. Det var i 1946, sa Arne Furru til lederen i Leiret Arbeiderlag i Elverum – som også er redaktør for Sosialdemokraten.no. På 1. mai ble Arne nytt medlem i Elverum AUF!

Det var i det daværende lokallaget Rena AUL Arne Furru meldte seg inn som 21-åring i 1946. – I 1947 var jeg på en stor ungdomsleir i Danmark, og etterhvert ble jeg med i distriktsstyret i Østerdalen. Vi dekket ganske store områder. Det var med folk fra Jømna AUL, Leiret AUL, Rena AUL, Tørberget AUL og Rendalen AUL, forteller Furru. – Og sikkert også flere som jeg ikke husker nå, legger han humrende til.

– Vil inn i ungdomslaget
På spørsmål om det ikke er partiet han vil melde seg inn i, svarer Furru kontant: – Nei. Jeg er imponert over AUF og det de står for. Så det er der jeg vil bli med. Som støttemedlem, selvsagt.

Emilie Nordengen (16) er leder i Elverum AUF. Hun holdt ungdomsappell under det godt besøkte frokostarrangementet (rundt 65-70 personer deltok), og var glad for det nye støttemedlemmet til AUF-laget. – Arne har åpenbart masse spennende historier fra AUF på 1940- og 1950-tallet. Det er utrolig hyggelig at han nå velger å melde seg inn igjen. Han blir det desidert eldste medlemmet i Elverum AUF, sier Nordengen.

Elverum AUF er et av de største AUF-lagene i Innlandet, og hadde over 90 medlemmer ved utgangen av 2011.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.