Hadde vi hørt på Frp i 2009 ville vi tapt 825 mrd nå!

Frp har fantasifulle idéer på nær sagt ethvert politikkområde. I tillegg finnes det nær sagt ingen politikkområder der partiet ikke har inntatt alle mulige varierende standpunkter. Dermed er det også lett for partiet å si «Hva var det vi sa?» om nær sagt alt mulig. Frp har rett og slett vært innom de fleste tenkelige – og en del utenkelige – standpunkter i de aller fleste saker.

Oljefondet fikk gjennomgå av Frp i 2009. Da krevde Frp at våre fremtidige pensjonsforpliktelser skulle forvaltes helt annerledes enn det som ble løsningen. Frps finanspolitiske tasmann Ulf Leirstein dundret i vei med storslegga i mediene: – En skandale. – Sjefen for Oljefondet bør gå. – De skulle hørt på oss. – Folk flest har mistet pengene sine fordi Kristin Halvorsen trodde hun skulle få en større gevinst på børsen.

Frps løsning var statsobligasjopner i stedet for aksjer.

OG I DAG kommer fasiten i Aftenposten: Hadde vi gjort som Frp sa i 2009, ville vi i 2011 sittet med et tap på smått utrolige 825 MILLIARDER KRONER! På bare to år!

Så gjenstår det å se om Frp har lært noe av dette. Utfra hvordan de har håndtert andre høyprofilerte mediesaker i det siste er det ingen grunn til å tro at de har noen spesielt god evne til å lære av egne feil. Men kanskje velgerne tenker seg om neste gang Frp kommer med lettvintløsningene sine – og husker at Frp på to år ville gitt fellesskapet et tap på 825 milliarder kroner om vi hadde hørt på dem, og gjort slik de ville.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.