Rovdyrhatet er mindre enn rovdyrhaterne tror!

I forrige uke var det en demonstrasjon i Oslo der folk fra såkalt «rovdyrutsatte områder» krevde en ny rovdyrpolitikk. — Man kan ikke sitte i Oslo og tro og mene noe om hvordan hverdagen i distriktene er. Lokal forvaltning er det eneste fornuftige, sa Frps stortingsrepresentant Oskar Grimstad i den anledning, og fikk støtte fra demonstrantene.

Nå kommer tørre fakta på bordet – som viser at flertallet av de som «vet hvordan hverdagen i distriktene er» faktisk STØTTER at vi skal ha rovdyr i Norge minimum på dagens nivå!

Rovdyrhatet er vitterlig mye mindre enn det rovdyrhaterne liker å innbille både seg selv og oss andre.

Under overskriften «Bygdefolk sier ja til ulv» kan VG fortelle oss at hele 2/3 av de som bor i områder med rovdyr VIL HA ROVDYR.

Demonstrantene og hylekoret er altså i mindretall – ikke bare i Norge som sådan, men også i de områdene av landet som de selv hevder å ha monopol på å representere.

Faktisk er det mange i distriktene som ikke bare vil beholde det antallet rovdyr vi har i dag, men som vil ØKE antallet rovdyr!

Målingen er den største som noensinne er foretatt om nordmenns hodninger til rovdyr.

Jeg tviler sterkt på at målingen får rovdyrhaterne til å roe seg ned. Hatet deres er for intenst, og selvgodheten altfor enerådende. Men målingen kan være et sterkt signal til beslutningstagerne om å holde hodet kaldt, legge rasjonelle argumenter til grunn og ikke lytte til de som skriker høyest.

De av oss som bor i områder der rovdyrhaterne totalt får dominere debatten i mediene får notere oss at all svartmalingen fra denne ligaen ikke har ført frem. Men at de dessverre lykkes med å drive negativ omdømmebygging og dermed svekker lysten til å bosette seg i våre distrikter. For svært få anser det vel attraktivt å bosette seg i områder der lokalbefolkningen fremstår som så fullstendig i utakt, og attpåtil henter frem hagla og truer med å ta loven i egne hender hvis ikke myndighetene lover å danse etter deres pipe?

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.