Arbeiderpartiet griper inn: Laila Navrud får bli i Norge!

Statsminister Jens Stoltenberg var allerede i midten av mai sterkt kritisk til behandlingen Laila Navrud hadde fått på sin søknad om oppholdstillatelse, og varslet at regelverket måtte endres. I mellomtiden har saken rast i riksmediene, og vi har alle fått se hvilken oppsiktsvekkende behandling Navrud-familien har fått hos byråkratiet og til slutt også i Utlendingsnemnda (UNE).

I denne tiden har flere av opposisjonspolitikerne gått fullstendig bananas. Det er spesielt grunnlag til å fremheve den nedrige retorikken fra Venstres partileder Trine Skei Grande, som til TV2 fikk seg til å si «– Alle vil ha Laila i Norge, bortsett fra Ap! «. Det er skuffende useriøst og svakt at opposisjonen bruker denne saken til å komme med regelrette røverhistorier om Arbeiderpartiet. Dessverre er det ikke første gang det skjer- og det kommer heller ikke til å være siste gang.

Sannheten er at det i Arbeiderpartiet har – som statsministeren sa i mai – vært hoderysting over praktiseringen av regelverket. Og nå har Jens Stoltenberg og Knut Storberget gitt klar beskjed: – Regelverket endres. Laila Navrud får bli i Norge!

På rekordrask tid har altdså regelverket blitt endret. Mens opposisjonen og mediene har ropt seg hese, og tømt den ene skyllebøtta etter den andre over Arbeiderpartiet, har altså justisminister Storberget arbeidet i det stille med akkurat det sjefen antydet i mai: En endring av regelverket.

Takk til Arbeiderpartiet for at de endrer reglene når de ser hvor galt det bærer fatt.

Den viktige endringen innebærer at utlendinger som har barn i Norge og fyller vilkår for familiegjenforening som hovedregel ikke skal utvises på grunn av ulovlig arbeid i mindre enn to år. Det betyr at også andre – som mediene ikke har brydd seg om å lage like mye dekning omkring – vil nyte godt av denne endringen.

Arbeiderpartiet leverer nok en gang solid politikk i tråd med hva folk mener er riktig vei for Norge.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Mer medieomtale på:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10003927
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10003792
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/laila-navrud-faar-bli-i-norge-dette-er-helt-utrolig-3250877.html
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/opposisjonen-roser-regjeringen-naar-laila-faar-bli-3251515.html

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.