Krisemåling for Siv Jensen. Er hun ferdig som Frp-leder?

Er Siv Jensen ferdig som partileder i Frp?Både VG, NettavisenTV2Nyhetene.no og en rekke andre medier bringer i dag en popularitetsmåling der velgerne har vurdert norske toppolitikere. Ikke uventet velger den borgerlige presse å bejuble Erna Solberg, til tross for at målingen ikke gir grunnlag for det. Siv Jensens katastrofale tall blir nær sagt forbigått i en bisetning.

Når det slås opp som en nyhet at Erna Solberg er mer populær enn Jens Stoltenberg i denne målingen, er det en uredelighet av samme slag som vi ofte ser i den borgerlige pressen. Faktum er at for Erna Solberg er dette en svak måling, mens den er god for Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre. Vi skal nemlig ikke lenger tilbake enn til november før vi – bl.a. på http://www.hegnar.no/okonomi/politikk/article401080.ece – kunne lese følgende:

«Jens knuses i ny historisk meningsmåling

Avisen VG melder onsdag at Jens Stoltenberg får juling, både av Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) i en ny tillitsmåling.

Det er aller første gang både Høyre-lederen og Jensen går forbi Stoltenberg på en slik måling.

Det er alt oppstyret rundt den såkalte biodiesel-saken som sørger for at Stoltenberg går på en smell.

Stoltenberg har nå bare tillit fra 31 prosent av velgerne, mot 35 prosent sist målingen ble utført. Høyre-leder Erna Solberg har nå tillit hos 38 prosent av velgerne, opp 9 prosent. «

Med andre ord: Erna Solberg var mye mer populær enn Jens Stoltenberg for noe få måneder siden. Nå er hun og Jens jevnt ansett hos velgerne (2,93 for Jens og 2,95 for Erna).

Atså har utviklingen gått stikk motsatt vei av hva pressen gir inntrykk av. Jens Stoltenberg har tettet gapet som var mellom ham og Erna Solberg. Men presen fremstiller det som om Erna Solberg opplever popularitetsvekst.

Slik gjør man når man ønsker å vilede nyhetskonsumentene.

For Jonas Gahr Støre er målingen enda et vitnesbyrd om at han nyter svært stor tillit i den norske befolkningen.

Og for Siv Jensen er dette katastrofe.

I april 2006 var Siv Jensen den toppolitikeren som norske velgere hadde desidert størst tillit til. Da sa hele 42 prosent av velgerne at de hadde tillit til henne, mens kun 22 prosent hadde tillit til Jens Stoltenberg. I april 2007 hadde Jens Stoltenberg tettet gapet, og var såvidt forbi Siv Jensen i popularitet (35 prosent hadde tillit til Jens, mot 33 prosent som hadde tillit til Siv).

Og nå er altså Siv Jensen blitt Norges MINST POPULÆRE TOPPOLITIKER, og scorer dårligere enn lederne for de små partiene SV og Sp i følge Nettavisens omtale av målingen.

For SIv Jensen er dette katastrofe. Og For Frp er dette atastrofe. Et parti som tar mål av seg til å styre landet kan ikke ha en partileder som blir stadig mer forhatt blant velgerne etterhvert som tiden går. Særlig ikke et parti som så til de grader har valgt å koble politikken og budskapet sitt såpass tett opp mot partilederen sin som det nettopp Frp har.

Mye tyder på at Siv Jensens dager som partileder nærmer seg en slutt. Frp kan ikke særlig my lenger ha en partileder som faller i popularitet – og som trekker partiet med seg.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.