NSBs problemer kan vi takke Bondevik og tullepartiet Frp for

I stortingsperioden 2001 – 2005 privatiserte Bondevik-regjeringen – kraftig applaudert av Frp – vedlikeholdet av jernbanen i Norge. Regningen får vi nå – i form av innstilte avganger, forsinkelser, skinneganger i elendig forfatning osv.

Dette er en ideologisk styrt tvangshandling som de norske høyrepartiene lider under; uansett hvor mislykket lignende privatiseringsprosjekter har vært i andre land, skal norsk høyreside på død og liv sette i gang tiltak som gjør at storkapitalen kan tjene seg rike på årelating av norsk offentlighet og fellesskapet.

Nå må folk reise buss på veiene ved siden av jernbanelinjene (VG). Prislappen på togforsinkelsene er 250 millioner kroner (VG). Vedlikeholdet er satt minst 10 år tilbake i tid (NRK). Og i stedet for å jobbe med å rette opp kaoset Bondevik-regjeringen og Frp tok initiativ til, velger NSB å konkurrere om anbud (TV2) – helt i tråd med markedstenkingen som de blå hele tiden har stått for. I samme slengen ØKER prisen for å reise med NSBs tog, for å finansiere denne konkurransen!

Også VG melder om at NSB skrur opp prisene nå (VG).

Etterdønningene av Bondevik-regjeringens og tullepartiet Frps herjinger med NSB er altså dårligere tilbud, forsinkelser, utslitt materiell, kaotiske tilstander og høyere priser!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.