Ap/SV/Sp fram 1,2 prosentpoeng -H/Frp tilbake 1,7

På den ferske meningsmålingen Respons har gjort for Aftenposten, går de rødgrønne partiene fram – og det blåeste regjeringsalternativet går tilbake. Likevel er det et knapt blått flertall totalt sett når stortingsmandatene telles opp.

På bare én uke er det altså en klar forskyvning i velgermassen FRA de dypblå partiene og TIL de rødgrønne – selv om vinklingen i Aftenpostens artikkel om målingen forsøker å undertrykke denne tendensen.

SV går fram med 0,6 prosentpoeng, Senterpartiet fram med 1,4 prosentpoeng og Arbeiderpartiet tilbake med 0,8 prosentpoeng. Altsåen samlet fremgang på1,2 prosentpoeng. I tillegg går Rødt frammed 0,3 prosentpoeng. Ap/SV/Sp vil få 81 stortingsmandater dersom målingen blir valgresultatet. I tillegg vil Rødt få 2. Samlet har disse fire partiene dermed mandatfremgang siden målingen fra samme byrå i forrige uke.

Høyre går mest tilbake på den blå siden, med 1,6 prosentpoeng. Frp går tilbake med 0,1 prosentpoeng og Krf tilbake med 1,0 prosentpoeng. Venstre er det eneste partiet på høyresiden som har noe fremgang – de klatrer med 0,9 prosentpoeng.

Til sammen fprH/Frp/Krf/V 86 mandater, altså et knepent flertall på Stortinget. Flertallet er mindre enn for en uke siden – og hva de fire partiene eventuelt skal bruke et flertall til er i høyeste grad usikkert; de har hverken noen statsministerkandidat å samles om, en politikk å samles om eller en språkbruk overfor hverandre som skulle tilsi samarbeid om noe som helst.

Tendensen peker i riktig retning. Med en god valgkamp fra de rødgrønne partiene, er valgseieren absolutt innen rekkevidde. Fire nye år med Jens Stoltenberg som statsminister for en rødgrønn regjering vil være det beste for landet nå!

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Relaterte nyheter:
http://www.dagbladet.no/2009/08/21/nyheter/innenriks/politikk/valg_2009/7746548/
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=576760
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=576764
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/valg09/kristin-halvorsen-ma-forhandle-med-taliban-2868380.html
http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/valg09/80-prosent-tror-jens-fortsetter-etter-valget-2868518.html
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=576847

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.