Er norske elever latere enn innvandrerjenter? Eller er det dummere de er?

I dag presenterer flere medier (VG, Dagbladet) nyheten om at jenter med innvandrerbakgrunn gjør det bedre på videregående skole enn elever med norsk bakgrunn. Hele 79 % av jenter med innvandrerbakgrunn fullfører videregående skole- tilsvarende tall for befolkningsgjennomsnittet er bare 69 %.

Hva er grunnen? I andre situasjoner blir latskap, dårlig arbeidsmoral, manglende evner, dårlige lærere og for lave krav til elevene trukket fram – særlig av høyresiden – for å forklare svake resultater i skolen. Er det da slik at innvandrerjenter er mindre late, har høyere arbeidsmoral og rett og slett er smartere enn norske elever? For lærerne er vel de samme, skulle jeg tro.

Ifølge bystyrepolitiker Ivar Johansen i Oslo, er dette jenter der «…foreldrene er innvandrere i Norge, fra henholdsvis Marokko og Pakistan. De er født og oppvokst på Oslos østkant, i nærmiljøer som kommer dårligst ut i Norge når det gjelder sosiale problemer, arbeidsledighet og lav utdannelse. Likevel danker de ut sine medelever i resten av Norge når det gjelder å fullføre videregående skole. » I såfall bidrar jo dette til at resultatene er ENDA mer oppsiktsvekkende, all den tid summen av disse faktorene regnes som et dårlig utgangspukt for å oppnå gode skoleresultater.

Undersøkelsen viser i allefall et annet bilde av innvandrerjenter enn det svartmalende bildet som de mørkeblå til stadighet kommer trekkende med i mediene, der innvandring og innvandrere konstant fremstille som en tragedie og en trussel mot Norge og alt som er norsk.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.