Andre nettsteder jeg driver

Jeg får av og til spørsmål fra lesere av bloggen om jeg jobber med blogging på heltid. Svaret er nei. Sosialdemokraten.no er kun noe jeg driver med for å tilfredsstille mitt behov for politiske ytringer. At jeg tjener noen kroner på bloggen er sant nok, men det er snakk omsmåpenger. Totalt ligger det på rundt 800-1000 kroner i inntekter på denne bloggen på en måned fra de ulike annonsene – nok til å dekke kostnadene med å drifte bloggen, men ikke til noe særlig mer.

Men jobben min er å drive nettsteder og markedsføring på nettet. Bolignorge.no er det nettstedet jeg har drevet lengst. Det ble etablert på vårparten 2000, og er et nettsted for utleie av bolig. For en tid tilbake kjøpte jeg domenet 4vegger.no som presenterer annonsene på en litt annen måte,men som har samme database som Bolignorge.no. Videre driver jeg nettstedet Stutt.no som er en enkel tjeneste for forkortelse av lange linker. Jeg satte også opp innhold på BruceSpringsteenVideos.com fordi Springsteen er favorittartisten min og jeg ville ha et enkelt sted å finne fram til musikkvideoer. Og da kunne jeg jo like gjerne la det ligge tilgjengelig for andre som ser etter det samme.

I fjor sommer kjøpte jeg nettstedet Gratis-Gjestebok.no og også nettbutikken Nybutikken.no. Jeg har egentlig aldri hatt tid til å gjøre så mye ut av disse nettstedene som jeg egentlig hadde ambisjoner om, og vurderer å selge begge to igjen (si fra hvis du er interessert).

Jeg satt også opp to enkle sider for salg av billig blekk på nettet, Billigblekk.no og Billigblekk.info, i fjor. Billigblekk.no er nå solgt, og Biligblekk.info bruker jeg ca 10 minutter på hver måned.

Totalt sett er det i og for seg nok inntekter fra de nevnte nettstedene til å heve en helt grei årslønn. Men dette er likevel ikke hovedinntekten min.

Hovedinntekten henter jeg fra annonsering på nettet, enten for egen regning og risiko eller som konsulent for andre. Nøyaktig hvilke kampanjer jeg kjører, hvilke kunder jeg jobbe rmed osv – det får du ikke vite her. Men det er veldig sannsynlig at du har sett minst én av kampanjene jeg står bak hvis du er en gjennomsnittlig nettbruker. Kampanjene mine vises flere millioner ganger hver måned.

Jeg holdt nesten på å glemme å nevne det, men jeg driver også noen nettsider for Elverum Arbeiderparti,og var redaktør for Oslospeiderne.no i lang tid (men speideraktivitetene måtte dessverre kuttes ut i fjor på grunn av altfor høyt tidspress på andre felter).

I tillegg til dette har jeg en twitterkonto på www.twitter.com/BjornJarle og jeg administrerer flere Facebook-grupper, men dette har svært lite med økonomi å gjøre (i likhet med nettsidene for Elverum Ap og i sin tid Oslospeiderne).

Så da vet du det.

Noen har også spurt meg hva jeg tjener på dette.

Og det er et forhold mellom meg og skattemyndighetene, så det publiserer jeg ikke her. Vil du vite slikt om andre folk, får du lese skattelistene når de legges ut.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.