Borgerlige velgere vil ha Jens Stoltenberg som statsminister!

Jeg har sagt det før og sier det gjerne igjen: Vil du ha Jens Stoltenberg som statsminister, må du stemme Arbeiderpartiet 14. september, eventuelt på SV eller Sp.

Stemmer du på Krf, Venstre, Høyre eller Frp vet du neppe hvilken statsministerkandidat du får (si fra hvis du vet det…), men det er helt klart at du iallefall ikke stemmer på Jens Stoltenberg.

Og følg med nå: DETTE GJELDER SÆRLIG DERSOM DU STEMMER PÅ KRF ELLER VENSTRE!

Ledelsen i Krf og Venstre er nemlig i utakt med velgerne sine. Ledelsen i de to partiene går til valg på å bytte ut Jens Stoltenberg som statsmnister, og erstatte ham med en eller annen som de ikke klarer å avklare for velgerne hvem er (men som mye tyder på at er Erna Solberg).

Mens velgerne i de to partiene er av en annen oppfatning. Dissee borgerlige velgerne vil ha Jens Stoltenberg som statsminister.

Blant Venstres velgere er det 35 % som ønsker seg Jens Stoltenberg som statsminuster. Bare 20 % av Venstres velgere vil ha Erna Solberg som statsminister. Og ingen (!) av dem vil ha Siv Jensen som statsminister. Og blant Krf-velgerne er det 25 % som vil ha Jens Stoltenberg som statsminister, mens Erna Solberg og Siv Jensen får støtte fra henholdsvis 17 % og 5 % av dette partiets velgere.

I mange partier er det en høy andel som svarer «Vet ikke» i undersøkelsen, det gjelder 53 % av Krfs velgere og 45 % av Venstres velgere. Dette velger jeg å ta som et tegn på at mange i disse partiee egentlig ikke ønsker seg hverken Jens, Erna eller Siv som statsminister – men kanskje Dagfinn eller Lars i stedet. Dermed er bildet på borgerlig side like kaotisk som det har vært i de fire årene som har gått siden forrige valgkamp.

Men 25 %av Krfs velgere og 35 % av Venstres velgere ønsker seg altså Jens Stoltenberg som statsminister.

Å gi en stemme til Krf eller Venstre er å gi en stemme til partiledere som vil fjerne Jens Stoltenberg som statsminister. Når Krfs og Venstres velgere vil beholde ham som statsminister, er det bare en fornuftig ting å gjøre: Ombestemme seg, og heller stemme Ap 14. september.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.