Venstre med nedlatende holdninger i innvandringsdebatten

Nå har Venstres to politikere Thomas Hylland Eriksen og Abid Raja presentert hver sin innvandringsquiz. Begge testene oser av nedlatenhet overfor de som ikke deler deres egen akademiske tilnærming til innvandringspolitikken.

Hylland Eriksen slo fast at de som ikke scoret minimum 7 av 10 poeng på testen hans, burde holde kjeft når innvandringspolitikk blir diskutert. Abid Raja er ikke like kategorisk, men også han sier: – Man bør egentlig kunne svarene på alle disse spørsmålene. Det er viktig å ha en faktabasert debatt, ikke en debatt som er preget av myter.

Ærlig talt – mener dere dette? At man er utestengt fra å diskutere innvandring dersom man ikke vet nøyaktig antall på 3. generasjons innvandrere i Norge? At det er kunnskapen om nøyaktig antall nasjonaliteter i Norge som gjør folk kvalifisert til å være med og diskutere? At dersom man ikke vet hvor mange kvinnelige innvandrere som er arbeidsløse, så bør man ti stille når innvandring diskuteres? Og særlig dersom man ikke vet det nøyaktige antallet kommunestyrerepresentanter i Norge med ikke-vestlig bakgrunn?

Dette er etter mitt skjønn langt nærmere idioti enn politikk. Og dessuten er det en særdeles nedlatende holdning til folk som gjør seg opp en mening om innvandring utfra mer folkelige problemstillinger enn de mer akademiske temaene som Venstre åpenbart er opptatt av. Raja og Hylland-Eriksen har opphøyd seg selv til å definere hvem som har «et verdig» utgangspunkt for politisk diskusjon, og hvem som ikke har det.

Det er en rett ut virkelighetsfjern og elitepreget tilnærming Venstres to politikere har i denne saken.

Og skal vi stille samme krav til Venstres politikere om kunnskap før de uttaler seg om politikkområder, da blir det nok stille. Hvis de f.eks. ikke vet hvor mange som dømmes for bedrageri hvert år, bør de holde munn når kriminalpolitikk diskuteres. Hvis de ikke vet hvor mange dødsstraffer som bloe fullbyrdet i perioden fra 1997 – 2007 på verdensbasis, bør de holde munn når menneskerettigheter diskuteres. Hvis de ikke kan gi et nøyaktig tall på antall homofile kunstnere i Norge, må de holde munn om kulturpolitikk. Hvis de ikke vet hvor mange som gifter seg i muslimske land, bør de holde munn når religion diskuteres.

Forøvrig: De som ikke vet hva som er den høyeste plass Thomas Hylland Eriksen noensinne har hatt på en valgliste for Venstre, er ikke kvalifisert til å svare på denne bloggposten – eller diskutere politikk forøvrig. Særlig ikke du som sympatiserer med Venstre.

Det er nemlig viktig at politiske diskusjoner baserer seg på fakta, statistikk og tall. Ikke på holdninger og meninger som du har tilegnet deg fra virkelighetens verden.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle

Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.