Er vi kvitt Venstre for godt denne gangen?

Venstre er et parti som tiden har løpt fra. I dagens politiske bilde bidrar de med brauting, selvgodhet og usakligheter mot regjeringen. I det øvrige er de et haleheng til Høyre.

Venstre er opptatt av skole og miljø to måneder annethvert år – i valgkampen. All tid ellers går med til å gjøre det borgerlige sutrekoret flerstemt.

Da er det faktisk annerledes med Kristelig Folkeparti. Krf er ofte kritiske til den politiske kursen regjeringen ligger på – men de er konstruktivt kritiske. De peker på løsninger – eller justeringer – som i noen tilfeller kan bidra til å skape bedre resultater, og dermed gjøre hverdagen enda bedre for folk.

Dette legger velgerne merke til, og på den nyeste meningsmålingen er Venstre nede på 3,7 % oppslutning, og dermed under sperregrensa for utjevningsmandater til Stortinget. Krf gjør et byks, og får sin høyeste oppslutning  på ett år.

Jeg minner om at det er kun kort tid siden Venstre selv spådde en oppslutning på opp mot 15 % for partiet ved det kommende stortingsvalget, og fikk støtte fra valgforskere på at dette var et mulig resultat. Venstres ego ser ut til å være mye større enn Venstres velgeroppslutning. Jeg kan ikke unngå å gjøre et av Lars Sponheims utsagn til mitt:

«Opp som en hjort, ned som en lort!»

For de andre partiene er det kun småendringer. SV ned 0,2. Ap ned 1,4. Sp opp 0,7. Frp opp 0,3. H opp 0,8. Rødt ned 0,2. Andre er uforandret. Alle endringer innenfor feilmarginene, med andre ord.

Dermed blir hovedbidraget fra målingen: Vi kan bli kvitt Venstre ved valget. Hvis så skjer – la oss håpe det blir varig. Tiden har løpt fra denne politiske anakronismen.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.