SMS fra Gaza: Vi vasser i blod!

Israels grusomheter mot sivilbefolkningen i Gaza er blant de nyhetene som leses mest i nettavisene disse dagene. VG melder om 59 barn døde i Gaza, mens Dagbladet bl.a. kan melde om at 14 nordmenn slipper ut av Gaza.

Tidligere i kveld fikk jeg følgende SMS fra Gaza: 

«Takk for all støtte. De bombet det sentrale grønnsaksmarkedet i Gaza by for to timer siden. 80 skadde, 20 drept, alt kom hit til Shifa Hades! Vi vasser i død, blod og amputater. Masse barn. Gravid kvinne. Jeg har aldri opplevd noe så fryktelig. Nå hører vi tanks. Fortell videre, send det videre, rop det videre. Alternativt GJØR NOE! GJØR MER! Vi lever i historieboka nå, alle! Mads Gilbert, Gaza, Palestina»

Og fredsprisvinner Peres mener at Hamas trenger en lærepenge

 Det som skjer i Gaza er ikke annet enn slakt. Når Israels regjering blir kalt apartheid-styre, så er det å ta altfor svakt i. Pretoria behandlet aldri befolkningen i Sør-Afrika like grusomt som det Israel nå behandler sine egne borgere.

Dessverre er det politiske krefter i Norge som støtter Israels regjering og drapene på sivilbefolkningen i Gaza. På samme måte som det var norske politikere som så opp til Mussolini, Franco og Hitler på 1930- og begynnelsen av 1940-talet. Utenriksminister Jonas Gahr Støre og statsminister Jens Stoltenberg viderefører imidlertid den humanistiske tradisjonen som det offisielle Norge har holdt fast ved i alle år etter andre verdenskrig:, og ber Israel om å umiddelbart trekke styrkene ut av Gaza.

Ord kan ikke uttrykke hvor glad jeg er akkurat nå for at ikke Israel-bejublerne i Frp sitter i regjering og har fått gjennomført partiets utenrikspolitiske drøm: Et militært samarbeid mellom Norge og Israel.

Oppdatering 6. januar, om ettermiddagen: I en familie er 12 drept, 7 av dem barn. Minst 30 er drept på en barneskole av israelske bombenedslag.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.