Odd Eriksen er død

Tidligere næringsminister Odd Eriksen er død.

ODD ERIKSEN: Tidligere Ap-statsråd Odd Eriksen er død, 67 år gammel. Her fra valgkampen i 2007 da han var partiets fylkesordførerkandidat i Nordland. Bilde: Arbeiderpartiet/flickr (CC BY-ND 2.0)

Tidligere Ap-statsråd Odd Eriksen er død. Eriksen sovnet inn natt til i dag i en alder av 67 år.

Eriksen ble i 1989 innvalg som vararepresentant til Stortinget fra Nordland, og var fra valget i 1993 fast representant fram til 2001. Fra 2001 til 2006 var han leder for Nordland Arbeiderparti, og var også fylkesråd for samferdsel og næring i Nordland fra 2003 til 2005. Da Jens Stoltenberg overtok som statsminister i 2005 ble Eriksen utnevnt til statsråd i Næringsdepartementet. Han gikk ut av regjeringen høsten 2006 og ble fylkesrådsleder i Nordland, et verv han hadde fram til 2013.

I 2004 grep Eriksen inn og var med på å overmanne flykapreren på en flygning Kato Air hadde, og avverget med en hårsbredd flyet fra å styrte å nærheten av Bodø. For dette ble han kåret til «Årets navn» av Dagbladets lesere i 2004, sammen med flyets kaptein Stein Magne Lian.

Avisa Nordland melder om at dødsfallet kommer etter lengre tids sykdom.

– Den modige mannen fra nord er død. Odd Eriksen så alltid fremover. Han var med på mange viktige politiske beslutninger som formet landet vårt, skriver tidligere statsminister Jens Stoltenberg på Facebook i anledning Eriksens bortgang.

Også Ap-nestleder Bjørnar Skjæran jobbet tett sammen med Eriksen i Nordland Arbeiderparti.

– Det var med sorg vi i formiddag mottok det triste budskapet om at Odd Eriksen er gått bort. Våre tanker går til hans nærmeste. Odd Eriksen var en størrelse i Arbeiderpartiet, og med hans bortgang har Nordland Arbeiderparti mistet en av våre største politikere, skriver Skjæran på Facebook lørdag.

– Odd hadde en helt egen teft for politiske saker og var en handlekraftig leder, skriver Skjæran.

Odd Eriksen etterlater seg sønnen Mads Daniel Bjørkås, datteren Maia Eriksen og tre barnebarn.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.