Ap opp til 21 prosent på fersk meningsmåling

Arbeiderpartiet øker på Norfaktas måling for februar, og måles nå til 21 prosent.

VOKSER: Arbeiderpartiet øker og får 21 prosent oppslutning på en fersk meningsmåling. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Arbeiderpartiet vokser med 1,9 prosentpoeng fra januar, og måles til 21,0 % på Norfaktas februar-gallup. Partiet ligger nå i en stigende trend hos byrået, og har økt oppslutningen med 4,7 prosentpoeng siden desember.

I desember ble Arbeiderpartiet målt til lave 16,3 % i Norfaktas måling for Klassekampen og Nationen. Men i den ferske februar-målingen er partiet oppe i 21,0 % etter å ha økt med 2,8 prosentpoeng i januar og ytterligere 1,9 prosentpoeng i februar.

Beste Ap-måling siden september ’22

Dette er dermed Arbeiderpartiets beste måling hos Norfakta siden september 2022, da partiet ble målt til 22,2 %.

For Frp er utviklingen stikk motsatt. Partiet faller fra 12,5 % i januar til 10,9 % nå, og har dermed lavere oppslutning enn ved stortingsvalget i 2021. Ikke siden november 2021 har Frp vært målt lavere på Norfaktas målinger.

Høyre er fortsatt det klart største partiet i februar-målingen, slik partiet har vært i lang tid hos de aller fleste gallupbyråer. Partiet måles denne gang til 34,6 %.

Både Venstre og Krf måles denne gang like over sperregrensen på fire prosent, med en oppslutning på henholdsvis 4,3 % for Venstre og 4,6 % for Krf.

På rødgrønn side måles SV til 6,9 %, etter en tilbakegang fra sterke 9,4 % i januar. Rødt står på stedet hvil med 6,5 % oppslutning, mens MDG faller fra 4,2 % i januar til 2,2 % nå. Senterpartiet øker med 0,9 prosentpoeng fra januar, og måles nå til 5,4 % oppslutning.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.