Ap fram på ny gallup, Frp faller markant

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet får et løft på ny måling.

VOKSER: Arbeiderpartiet vokser på en ny måling utført av Norstat for avisa Vårt Land. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

Arbeiderpartiet går fram på Vårt Lands partimåling for august. Etter en periode med tilbakegang på flere målinger, viser denne målingen at motvinden kan være i ferd med å stilne. For Frp er det stikk motsatt.

Arbeiderpartiets framgang er på 1,0 prosentpoeng fra målingen i juni. Den gang ble Arbeiderpartiet målt til 20,5 %. I Norstats august-måling for Vårt Land øker partiet til 21,5 %, og er dermed fremdeles et stykke under valgresultatet fra i fjor høst. Men målingen er likevel et lyspunkt, etter en måned der Arbeiderpartiet har hatt tilbakegang på flere målinger – og på enkelte har blitt målt til under 20 % oppslutning.

Tydelig Listhaug gir fall for Frp

Høyre er målingens største parti, og står omtrent stille fra juni til nå (29,1 % da og 29,3 % nå). Arbeiderpartiet er nest størst med 21,5 %, mens Frp er tredje størst. Men Frp’erne jubler neppe over målingen.

For etter ukesvis med Sylvi Listhaug i alle mediekanaler, går Frp mest tilbake av alle partier. I juni ble partiet målt til 15,8 %, men nå er det kun 13,5 % av velgerne som sier de vil stemme Frp nasjonalt. Tilbakegangen er dermed 2,3 prosentpoeng.

Størst framgang fra juni har partiet Rødt, som nå måles til 8,5 % oppslutning (5,3 % i juni). SV måles til 7,3 % (8,5 % i juni). Mens Senterpartiet gjør en veldig svak måling, og har nå støtte fra kun 5,7 % av velgerne. Partiet gjorde en relativt sett god måling i juni med en oppslutning på 7,3 %, men faller altså nå 1,6 prosentpoeng fra nivået før sommerferien.

Venstre måles til 4,2 % og er dermed akkurat over sperregrensa. I juni var partiets oppslutning 3,5 %. Mens Krf er under sperregrensa med en oppslutning på 3,4 %, som likevel er en framgang fra skrekkmålingen i juni da kun 2,6 % av velgerne sa de ville stemme på Krf.

MDG måles til 3,1 % nå, mot 3,8 % i juni.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.