Ap opp 3 prosentpoeng på fersk måling

Ingen andre partier vokser mer enn Arbeiderpartiet på februar-gallupen fra Opinion.

OPP: Arbeiderpartiet går opp på en fersk måling. Økningen er 3 prosentpoeng fra forrige måned. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

Arbeiderpartiet går klart fram, og vokser mest av alle. Framgangen fra januar til februar er på hele 3 prosentpoeng. I motsatt ende av skalaen finner vi Frp, som går like mye tilbake som Arbeiderpartiet går fram.

Det er i februar-målingen som Opinion har gjort for FriFagbevegelse og Dagsavisen at de nye tallene fremkommer. Målingen er gjort den første uka i februar, og viser en markant framgang for Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet.

– Premieres for å holde løftene

– Jeg tror vi går fram på målingene når folk ser at vi holder løftene våre. Vi sa vi skulle gjøre arbeidslivet tryggere for alle som går på jobb, at vi skulle satse på nye jobber over hele landet og styrke vår felles velferd. Den jobben er vi godt i gang med, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran i en kommentar til FriFagbevegelse.

Arbeiderpartiet la i slutten av januar fram det politiske regnskapet for regjeringens 100 dager, sammen med Senterpartiet. Her kunne partiet vise til at hele 37 av de 40 løftene partiet ga i valgkampen om at de skulle jobbe for ved en valgseier, faktisk ble innfridd innenfor fristen på 100 dager.

Partiet er også i gang med storrengjøring i arbeidslivet og særlig i samferdselssektoren, et arbeid som har blitt lagt merke til i fagbevegelsen såvel som i riksmediene.

Knall og fall for Frp

Fremskrittspartiet har målingens største tilbakegang. I en periode der partiets politikere har vært i mediene flere ganger daglig – ofte med kritikk av regjeringen og bortforklaring av de resultater som står igjen etter åtte år som først regjeringsparti og deretter støtteparti for regjeringen Solberg – vender velgerne tommelen ned for Frp.

Partiet måles til kun 9,8 %, en nedgang fra 12,8 i januar. Frp er i målingen dermed mindre enn Rødt, som måles til 10,3 % etter en vekst siste måned på 2,5 prosentpoeng.

Hakk i hæl med Frp finner vi Senterpartiet, som måles til 9,5 % oppslutning, mot 9,4 % i januar. SV følger deretter med støtte fra 8,2 % av velgerne, ned med 1,5 prosentpoeng fra januar.

Venstre måles til 4,4 %, fram 0,2 siden forrige måned. Mens både Krf (3,6 %) og MDG (3,3 %) måles under sperregrensa. Krfs oppslutning i januar var 2,8 %, og MDGs oppslutning i januar var 4,8 %.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.