Dagbladet: Ap fosser fram på ny gallup

Ap-leder Jonas Gahr Støre kan glede seg over en framgang på 4 prosentpoeng i den nye Dagbladet-målingen. Senterpartiet, Høyre og Frp faller, og Arbeiderpartiet er dermed Norges klart største parti.

OSSER FRAM: Arbeiderpartiet øker oppslutningen med 4 prosentpoeng i Dagbladets mars-måling, og er dermed Norges klart største parti. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Mens Arbeiderpartiet øker fra 20,4 % i februar til 24,3 % nå, faller både Høyre, Senterpartiet og Frp. Dermed er Arbeiderpartiet Norges klart største parti på den rykende ferske gallupen som Ipsos har tatt opp på oppdrag fra Dagbladet.

Målingen er Arbeiderpartiets beste hos dette byrået siden august 2020.

Ap rykker fra Sp, H og Frp

Arbeiderpartiets kraftige hopp kommer samtidig med at både Senterpartiet, Høyre og Frp faller.

Høyre måles til 20,9 % nå, en tilbakegang på 2,2 prosentpoeng fra februar. Senterpartiet faller fra 17,7 % i februar til 16,7 % nå. Mens Frp går tilbake med 1,4 prosentpoeng fra 12,9 % i februar til 11,5 % nå.

Dermed måles Arbeiderpartiet nå til å være 3,4 prosentpoeng større enn Høyre og hele 7,6 prosentpoeng større enn Senterpartiet.

Og Arbeiderpartiet er over dobbelt så store i målingen som Frp er.

For de andre partiene er det i hovedsak mindre endringer. Mest interessant er det at Venstre faller under sperregrensa igjen etter å ha blitt målt til 4,6 % i februar. Nå er oppslutningen tilbake på «normalnivået» partiet har befunnet seg på i lengre tid, med støtte fra kun 2,9 % av velgerne. For Rødt er utviklingen motsatt; partiet falt under sperregrensa i februar og er nå over grensa igjen med en oppslutning på 4,9 %.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.