Ap og Sp fram i Nordland, Høyre faller kraftig

Arbeiderpartiet går fram på ny meningsmåling i Nordland. Det samme gjør Sp, mens Høyre faller kraftig.

VOKSER I NORDLAND: Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skjæran kan glede seg over at partiet går fram på ny meningsmåling i Nordland. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

På første måling etter det omdiskuterte fylkesårsmøtet i Nordland Ap, går Arbeiderpartiet fram.

Målingen er utført av InFact for Avisa Nordland, og viser at Arbeiderpartiet ikke straffes av velgerne etter sammenkomsten på et av hotellrommene etter selve møtet, der flere av årsmøtefunksjonærene og Aps listetopper i fylket var samlet.

Ap fram, Høyre tilbake

Arbeiderpartiets framgang er ikke stor, men med tanke på all negativ omtale Nordland Ap har hatt i både regionale og nasjonale medier etter fylkesårsmøtet, viser tallene at velgerne ikke straffer Arbeiderpartiet.

Da InFact målte partiene i Nordland i september 2020, ble Arbeiderpartiet målt til 20,5 %. Nå viser den ferske gallupen at 21,8 % av Nordlands velgere sier de vil stemme på Arbeiderpartiet. Altså en framgang på 1,3 prosentpoeng.

For Høyre går det stikk motsatt vei. Partiet faller kraftig etter at pressen avslørte hvordan Erna Solberg brøt flere av regjeringens egne råd og anbefalinger, og samlet folk til familieselskap både i en leilighet og på et spisested i vinterferien. Høyre måles nå til 16,9 % oppslutning, mens partiet i september ble målt til 20,9 %. Dermed er tilbakegangen på hele 4 prosentpoeng.

Også SV må tåle en tilbakegang. Partiet ble målt til 9,4 % i september, og får støtte fra 7,2 % av velgerne i Nordland nå.

Her er de andre partiene: Sp 24,8 (+ 2,3), Frp 15,6 (+ 1,2), Rødt 4,9 (+ 0,7), MDG 3,2 (+ 1,5), Krf 1,8 (- 0,3), Venstre 1,3 (- 0,8).

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.