Arbeiderpartiet er gallupvinner i februar

Arbeiderpartiet går mest fram på gjennomsnittet av meningsmålinger i februar, mens Høyre øker nest mest. Senterpartiet og Frp er galluptaperne denne måneden.

GALLUPVINNER: Arbeiderpartiet går mest fram på snittet av meningsmålinger i februar 2021. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr.com (CC BY-ND 2.0)

Arbeiderpartiet har den kraftigste økningen av alle partier på gjennomsnittet av de riksdekkende stortingsvalgmålingene i februar. Høyre går fram nest mest. Dette viser en gjennomgang Sosialdemokraten.no har gjort av alle publiserte meningsmålinger i februar.

Tallene ble klare da Dagbladet publiserte sin februar-måling i går. Dermed er alle de åtte nasjonale målingene som på månedsbasis publiserer tall offentlige for februar, og Arbeiderpartiet kan utropes til månedens gallupvinner.

På fire av målingene går Ap fram, og på fire går Ap tilbake. Men framgangen der partiet går fram er mye sterkere enn tilbakegangen der partiet går tilbake.

Her er utviklingen for Arbeiderpartiet på de ulike målingene i februar:

Opinion for Dagsavisen og FriFagbevegelse: + 5,6
Norfakta for Nationen og Klassekampen: + 3,8
Respons Analyse for VG: + 2,3
Norstat for NRK/Aftenposten,:+ 0,6
Ipsos for Dagbladet: – 0,1
Sentio for Nettavisen og Amedia: – 0,3
Kantar for TV2: – 2,4
Norstat for Vårt Land: – 3,6

Samlet sett måles Arbeiderpartiet til et snitt på 21,4 % oppslutning i februar. Det er en økning fra 20,4 % i januar.

Høyre øker med 0,9 prosentpoeng i samme periode, og har den nest største økningen av alle partier.

I andre enden av skalaen befinner Senterpartiet og Frp seg. Senterpartiet har en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng i snitt i februar, mens Frp går tilbake med 1,0 prosentpoeng i gjennomsnitt.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.