Ap-byks på rykende fersk gallup, knapper inn igjen på Høyres ledelse

FRAM: Arbeiderpartiet gjør et gallupbyks på en fersk meningsmåling, og partileder Jonas Gahr Støre kan dermed se litt lysere på den kommende valgkampen. Foto: Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet går fram med 2,1 prosentpoeng på ny meningsmåling.

oktober-barometeret som Opinion har utarbeidet for Dagsavisen og FriFagbevegelse, går Arbeiderpartiet markert fram. Økningen på 2,1 prosentpoeng gjør at duppen under 20 %-merket i september nå er rettet opp igjen. Partiet måles nå til nøyaktig 22 % oppslutning.

Til tross for at dette er lave tall, gir det grunn til optimisme innad i Arbeiderpartiet. For så sent som i går kom TV2 med galluptall som var særdeles svake – partiet ble målt helt nede i 18,4 % oppslutning. Når en ny måling nå viser vesentlig bedre tall, og framgang fra forrige måned, kan det være indikatorer på at Ap-tallene i TV2s måling er overdrevent svake.

Målingen kan være akkurat det en kampklar Jonas Gahr Støre trenger for å mobilisere Arbeiderpartiets tusenvis av frivillige over hele landet til innsats for valgseier i september neste år. Sammen med et nytt partiprogramforslag der Arbeiderpartiet presenterer gjenkjennelig Arbeiderpartipolitikk for arbeid, rettferdig fordeling, trygge helse- og omsorgstjenester og utvikling over hele landet, vil noen hakk opp på gallupene være en kraftig vitamininnsprøytning til partiapparatet 11 måneder før valget.

Med fremgangen knapper Arbeiderpartiet inn på Høyres forsprang. Høyre måles til 27,4 % oppslutning nå, en liten fremgang på 0,4 prosentpoeng fra september. Forskjellen mellom de to store partiene har dermed krympet fra 7,1 prosentpoeng i september til 5,4 prosentpoeng i oktober.

På rødgrønn side ellers, styrker SV seg med 0,4 prosentpoeng til 7,3 % oppslutning. Rødt går fram fra 4,4 % i september til 4,6 % nå. Mens både Senterpartiet og MDG går tilbake. Senterpartiets fall er på 1,8 prosentpoeng og partiet måles dermed til 14,2 % oppslutning. For MDG er fallet kraftig – partiet er mer enn halvert fra september, og måles nå til kun 3,1 %. I september ble MDG målt til 7,5 % oppslutning.

På borgerlig side har Frp økt oppslutning, og måles til 12,5 %, en framgang på 2,2 prosentpoeng siden september. Krf går tilbake til 2,9 %, mot 3,9 % i september. Mens Venstre måles for en gangs skyld over sperregrensen med 4,2 % oppslutning – fram 1,7 prosentpoeng i forhold til forrige måling. Venstre har i mellomtiden hatt landsmøtet, der de blant annet har valgt ny partileder.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.