Ap-hopp på ny gallup

Arbeiderpartiet gjør et galluphopp på fersk stortingsgallup, og måles til 26,3 %. Framgangen er på 2,1 prosentpoeng, og ingen andre partier øker mer enn Arbeiderpartiet.

GALLUPHOPP: Ny meningsmåling viser framgang for Arbeiderpartiet på 2,1 prosentpoeng. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr.com

Arbeiderpartiet gjør et galluphopp på fersk stortingsgallup, og måles til 26,3 %. Framgangen er på 2,1 prosentpoeng, og ingen andre partier øker mer enn Arbeiderpartiet.

Målingen er gjort av Respons Analyse på oppdrag for VG, og er den første stortingsmålingen VG presenterer etter årets kommunevalg.

Ap mest fram
Det er en markant framgang for Arbeiderpartiet i målingen. Forrige måned hadde VG en stortingsgallup som viste 24,2 % oppslutning om Arbeiderpartiet. I oktober går partiet fram med 2,1 prosentpoeng til 26,3 %.

Dette ville gitt 48 stortingsrepresentanter ved et valg i dag, kun én representant mindre enn partiet fikk etter stortingsvalget i 2017.

Det er ingen andre partier som øker mer enn Arbeiderpartiet. De andre som har økning er Frp (+ 1,0 til 11,9 %), Krf (+ 0,3 til 4,2 %) og Senterpartiet (+ 0,1 til 14,8 %).

Klart rødgrønt flertall
Om målingen hadde vært valg, ville Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV hatt et stortingsflertall i ryggen uten å være avhengig av støtte fra hverken Rødt, MDG eller andre partier. De tre partiene som samarbeidet i Stoltenberg-regjeringen samler i alt 87 stortingsrepresentanter bak seg, to flere enn de 85 som trengs for å ha flertall i Stortinget.

I tillegg måles MDG til 6,9 % i gallupen, og ville fått 12 stortingsrepresentanter. Rødt får støtte av 3,3 % av velgerne, og ville fått 2 stortingsrepresentanter dersom dette var valgresultatet.

I alt ville dagens opposisjonspartier dermed samlet 101 stortingsrepresentanter.

Til sammenligning ville regjeringspartiene Høyre (37 representanter), Frp (21 representanter), Krf (8 representanter) og Venstre (2 representanter) kun hatt 68 stortingsrepresentanter.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.