Galluphopp for Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet går fram med 2,1 prosentpoeng og måles til årsbeste i ny gallup. Partiet ligger nå kun et eneste stortingsmandat bak valgresultatet i 2017.

MEST FRAM: Arbeiderpartiet gjør et galluphopp og går mest fram av alle partier på en rykende fersk meningsmåling. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

MEST FRAM: Arbeiderpartiet gjør et galluphopp og går mest fram av alle partier på en rykende fersk meningsmåling.
Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Arbeiderpartiet går fram med 2,1 prosentpoeng og måles til årsbeste i ny gallup. Partiet ligger nå kun et eneste stortingsmandat bak valgresultatet i 2017.

Målingen er utført av Respons Analyse på oppdrag fra VG.

Arbeiderpartiet i støtet
Arbeiderpartiet er gallupvinneren på målingen, med en fremgang på 2,1 prosentpoeng sammenlignet med april. Hvis det var valg i dag, ville 25,5 % av velgerne stemt på Arbeiderpartiet, og dette er det beste resultatet Respons Analyse har målt Arbeiderpartiet til i år. Partiet ligger likevel fremdeles bak valgresultatet fra i fjor høst da 27,4 % av velgerne stemte på partiet.

Målt i stortingsmandater, ville målingen gitt Arbeiderpartiet 48 stortingsrepresentanter – kun én færre enn de 49 partiet fikk ved valget i 2017.

– Det er hyggelig at Arbeiderpartiet går frem, vi har også sett på andre målinger at vi har løftet oss noe. Det gir pågangsmot i jobben vi har foran oss. Arbeiderpartiets oppgave nå er å få frem politikken vår, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) til VG.

Også SV går fram i målingen. 7,3 % av velgerne oppgir at de ville stemt SV hvis det var valg i dag, mot 6,2 % i april-målingen. Ved stortingsvalget fikk SV 6,0 % oppslutning.

Det tredje partiet fra den tidligere rødgrønne konstellasjonen, gjør det noe svakere. Senterpartiet faller med 1,4 prosentpoeng til en oppslutning på 9,5 %. Dette er 0,8 prosentpoeng svakere enn valgresultatet i 2017.

Nedtur for Rødt
Partiet Rødt måles til 3,5 %, og må tåle en tilbakegang fra april da partiet kun manglet svært få velgere på å komme over sperregrensa på 4,0 %. Bakgrunnstallene viser at en del tidligere Ap-velgere som i april sa de ville stemme Rødt, nå sier de vil stemme Arbeiderpartiet.

Også for MDG, Krf og Venstre må målingen være skuffende lesning. Samtlige partier måles lavere enn sperregrensa, med henholdsvis 3,2 % (MDG), 3,7 % (Krf) og 3,5 % (Venstre) oppslutning hos velgerne.

For Høyre og Frp er det små utslag fra april til mai. Høyre måles til 26,2 % oppslutning i mai, mot 25,8 % i april. Frp står i praksis helt stille, med 16,1 % oppslutning (16,2 % i april).

 

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.