Frp-topp tvinges til å tilbakebetale honorar

Tok ut store styrehonorarer fra stiftelse ment for vanskeligstilte barn - nekter å la seg intervjue.
MÅ TILBAKEBETALE: Ulf Isak Leirstein, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, tvinges til å tilbakebetale styrehonorar etter avgjøørelse i Stiftelsestilsynet. Leirstein nekter å kommentere saken overfor NRK. Foto: Stortinget.no

MÅ TILBAKEBETALE: Ulf Leirstein, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, tvinges til å tilbakebetale styrehonorar etter avgjøørelse i Stiftelsestilsynet. Leirstein nekter å kommentere saken overfor NRK. Foto: Stortinget.no

MÅ TILBAKEBETALE: Ulf Isak Leirstein, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, tvinges til å tilbakebetale styrehonorar etter avgjøørelse i Stiftelsestilsynet. Leirstein nekter å kommentere saken overfor NRK. Foto: Stortinget.no
MÅ TILBAKEBETALE: Ulf Leirstein, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, tvinges til å tilbakebetale styrehonorar etter avgjøørelse i Stiftelsestilsynet. Leirstein nekter å kommentere saken overfor NRK.
Foto: Stortinget.no

Tok ut store styrehonorarer fra stiftelse ment for vanskeligstilte barn – nekter å la seg intervjue.

NRK melder om at Frp-toppen Ulf Leirstein må tilbakebetale deler av styrehonoraret han har mottatt. Dette er resultatet etter et tilsyn som ble åpnet mot stiftelsen «Moss Feriekolonier», der Frp-politikeren er styreleder.

– Det er korrekt at vi har fattet vedtak om at styrehonoraret må settes ned, sier rådgiver Øystein Sellevold i Lotteri- og stiftelsestilsynet til NRK.

10.000 til barna – 75.000 til styret
I august ble det åpnet tilsyn, etter at det var avdekket at kun 10.000 kroner var gått til vanskeligstilte barn, mens styret samtidig hadde hevet 7,5 ganger så mye i honorar, altså 75.000 kroner. Til sammen har styret utbetalt hele 300.000 kroner til seg selv de siste fire årene, mens tiltak for vanskeligstilte barn i samme periode har fått utbetalinger på 285.000 kroner.

Under Leirsteins ledelse bruker altså stiftelsen mer penger på Leirstein selv og styrekollegaene hans, enn det de gjør på stiftelsens formål.

Nå er konklusjonen klar. Ulf Leirstein tvinges til å tilbakebetale deler av styrehonoraret.

Leirstein nekter å la seg intervjue
Den erfarne Frp-politikeren nekter å la seg intervjue av NRK om saken. Det eneste han i følge NRK har å si, er at saken ikke er ferdig og at han ikke vil kommentere saken overfor NRK.

Leirstein har representert Fremskrittspartiet på Stortinget siden 2005, og var før det vararepresentant i fire år fra 2001. Han var varaordfører i Moss kommune 1999 – 2003, satt i Frps sentralstyre i perioden 2003 – 2011, og var leder av Fremskrittspartiets Ungdom i 1994 og 1995.

Leirstein er blant Frps mest profilerte politikere. Han har gjort seg bemerket i mediene ved angrep mot samer som har blitt opplevd som trakassering og mobbing, han har vært den eneste åpne Trump-supporteren på Stortinget, han har støttet uttalelser fra høyreekstreme aktivister i Norge og stilt seg bak uttalelser fra bl.a. Norwegian Defence League. Han hadde også en selvoppnevnt «rettssikkerhetsgruppe» på Stortinget i 2014, som han ble nødt til å legge ned etter ekstreme meningsytringer og sjokkerende utsagn om blant annet norsk barnevern og svært hatefulle netthetsangrep mot Arbeiderpartiet.

I samtlige av de nevnte saker har han uttalt seg til mediene og gitt kommentarer. Men i saken om at han har hevet altfor høye styrehonorarer fra en stiftelse der formålet er å støtte opp om vanskeligstilte barn, har han altså ingen kommentar til NRK.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.