Ny måling bekrefter: Arbeiderpartiet tapte ikke velgere på asylbråket

I dag kom tredje måling på rad tatt opp mens asylbråket var på sitt sterkeste. Alle viser det samme: Arbeiderpartiet tapte ikke velgere på uenigheten om asylpolitikken.

STABIL OPPSLUTNING: Til sammen tre meningsmålinger viser at Arbeiderpartiet holder stabil oppslutning, og ikke tapte velgere under asylbråket i slutten av oktober og begynnelsen av november. Foto: Bernt Sønvisen/Arbeiderpartiet

STABIL OPPSLUTNING: Til sammen tre meningsmålinger viser at Arbeiderpartiet holder stabil oppslutning, og ikke tapte velgere under asylbråket i slutten av oktober og begynnelsen av november.
Foto: Bernt Sønvisen/Arbeiderpartiet

I dag kom tredje måling på rad tatt opp mens asylbråket var på sitt sterkeste. Alle viser det samme: Arbeiderpartiet tapte ikke velgere på uenigheten om asylpolitikken.

Det var ventet at Arbeiderpartiet ville ha et relativt kraftig fall i oppslutning mens bråket rundt enslige mindreårige asylsøkere var på sitt sterkeste. Men tre målinger på rad viser at dette ikke er tilfellet. Den tredje presenteres i Dagens Næringsliv i dag, og er tatt opp av Sentio. I målingen går Arbeiderpartiet svakt fram, med en økning på 0,4 prosentpoeng.

Sentios måling for Dagens Næringsliv er tatt opp i perioden fra 7. november til 13. november, altså før Arbeiderpartiets stortingsgruppe konkluderte med den løsningen som til slutt ble vedtatt med tilslutning fra et bredt flertall i Stortinget.

Kantars måling for TV2 som ble presentert tirsdag denne uka, viser også at Arbeiderpartiets oppslutning var stabil midt under asylbråket. På TV2-målingen går Arbeiderpartiet tilbake 0,1 prosentpoeng, når velgerne i tidsrommet 6. – 10. november er spurt om hvilket parti de vil stemme på ved et stortingsvalg.

Og som Sosialdemokraten.no tidligere har omtalt, viser også Norfaktas måling for Nationen og Klassekampen at oppslutningen om Arbeiderpartiet er stabil under asylbråket. I Noraktas måling går Arbeiderpartiet marginalt fram med 0,8 prosentpoeng. Måleperioden her var 7. og 8. november.

Alle tre målingene viser så små endringer i Arbeiderpartiets oppslutning, at det er mulig å fastslå at asylbråket ikke har ført til et merkbart fall i oppslutningen om Arbeiderpartiet – stikk i strid med spådommene som kom mens bråket var på sitt mest intense.

Så blir det spennende å se hvordan løsningen på asylbråket påvirker velgernes stemmegiving. Første måling som tas opp etter 13. november vil gi en pekepinn på dette. Både Vårt Land og Dagbladet har målinger som kommer i slutten av november, og som i sin helhet vil være tatt opp etter at Stortinget vedtok Arbeiderpartiets forslag til løsning for de enslige mindreårige flyktningene ofte omtalt som «oktoberbarna».

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.