Arbeiderpartiet stiller motkandidat til Olemic Thommessen som stortingspresident

Arbeiderpartiet foreslår Eva Kristin Hansen (bildet) som ny stortingspresident.

PRESIDENTKANDIDAT: Eva Kristin Hansen er Arbeiderprtiets kandidat til stortingspresident for de neste fire årene. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr

PRESIDENTKANDIDAT: Eva Kristin Hansen er Arbeiderprtiets kandidat til stortingspresident for de neste fire årene.
Foto: Arbeiderpartiet/Flickr

Arbeiderpartiet foreslår Eva Kristin Hansen (bildet) som ny stortingspresident.

Dette er klart etter at styret for Arbeiderpartiets stortingsgruppe har hatt møte i dag.

Eva Kristin Hansen er 44 år, og har representert Sør-Trøndelag på Stortinget siden 2005. Hun var leder av AUF i årene 2000 – 2002, og har også bakgrunn som bystyrerepresentant i Trondheim og som leder av Sør-Trøndelag Arbeiderparti.

Hun har vært medlem av Arbeids- og sosialkomiteen (2005-09), Utenriks og forsvarskomiteen (2009-13) og Energi og miljøkomiteen (2013-17) og er i denne perioden innstilt fra Arbeiderpartiet som medlem av presidentskapet og kontrollkomiteen.

– Det normale ved Stortingets konstituering er at flertallet fremmer en kandidat som kan være en samlende president for hele Stortinget. Dette har gjort det naturlig for andre partier å stemme for denne kandidaten, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Han er klar på at Arbeiderpartiet ikke vil ha Olemic Thommessen fra Høyre som stortingspresident, og at dette er grunnen til at Arbeiderpartiet nå fremmer motkandidat. – I lys av den sterke kritikken som fremkom mot presidentskapet før sommeren burde Høyre fremmet en ny kandidat som kunne vært samlende. Det har Høyre valgt å ikke gjøre. Arbeiderpartiet har på denne bakgrunn kommet til at vi ikke kan støtte Høyres forslag til president. Vi vil derfor ved stortingets konstituering fremme Eva Kristin Hansen som presidentkandidat, sier Støre.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.