Jagland: – Fokuser på det positive fra årets valgkamp

Tidligere Ap-leder og statsminister Thorbjørn Jagland råder Arbeiderpartiet til å fokusere på det positive fra årets valgkamp. - Skolevalgene gikk veldig bra for partiet og de unge stemte mye til venstre i engasjement for gode saker som miljø, solidaritet med innvandrere, rettferdig fordeling. Mye å bygge på, mener Jagland.

FOKUSERE PÅ DET POSITIVE: Tidligere Ap-leder Thorbjørn Jagland ber Arbeiderpartiet fokusere på det positive fra valgkampen. Han er samtidig kritisk til mediedekningen rettet mot Jonas Gahr Støre, og særlig tidspunktene mediene valgte for å slippe saker. Foto: Privat (hentet fra Jaglands Facebook-side)

FOKUSERE PÅ DET POSITIVE: Tidligere Ap-leder Thorbjørn Jagland ber Arbeiderpartiet fokusere på det positive fra valgkampen. Han er samtidig kritisk til mediedekningen rettet mot Jonas Gahr Støre, og særlig tidspunktene mediene valgte for å slippe saker.
Foto: Privat (hentet fra Jaglands Facebook-side)

Tidligere Ap-leder og statsminister Thorbjørn Jagland råder Arbeiderpartiet til å fokusere på det positive fra årets valgkamp. – Skolevalgene gikk veldig bra for partiet og de unge stemte mye til venstre i engasjement for gode saker som miljø, solidaritet med innvandrere, rettferdig fordeling. Mye å bygge på, mener Jagland.

Jagland ledet Arbeiderpartiet da partiet gjorde sitt dårligste valg etter andre verdenskrig, i 2001. Da stemte 24,3 % på partiet, og stortingsgruppa var på kun 43 representanter – seks færre enn det som vil være tilfellet de neste fire årene.

– Jeg har alltid trodd at den nåværende ledelse klarer å takle situasjonen mye bedre uten råd fra avgåtte, skriver Jagland på hans egen Facebook-side, og gir med det klart uttrykk for at han ikke vil ha noen rolle som en «syvende far i huset».

Han oppmuntrer likevel til å holde fast i det som var positivt fra valgkampen, og ta det med inn i den nye stortingsperioden.

Bekymret for mediejaget mot Jonas Gahr Støre
Den tidligere Ap-lederen og statsministeren gir også uttrykk for bekymring når det gjelder medienes kjør mot Jonas Gahr Støre i valgkampen.

– Det er et forhold ved valget som bekymrer meg fra et demokratisk utgangspunkt. Nemlig alle sakene mot APs leder som plutselig dukket opp i valgkampen. Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem, mener Jagland.

Han er klar på at disse sakene burde vært publisert når mediene fikk kjennskap til dem, dersom de hadde nyhetsverdi. – Media har en forpliktelse til å bringe en nyhet straks den kommer i deres hender, ikke vente til når det passer best, understreker han.

– Selvfølgelig er det deres oppgave, som de understreker, å ettergå en statsministerkandidat. Men man har visst at Støre ville være statsministerkandidat i svært lang tid. Hadde man saker å konfrontere han med, burde dette blitt gjort med en gang, slår Jagland fast.

– Jeg arbeider, som den øverste leder for alle institusjonene under Den europeiske Menneskerettighetskonvensjonen, mye med mediespørsmål. Angrep på mediefriheten fra myndigheter er en av vår største bekymringer. Men falske nyheter, vridde reportasjer, og politisk beregnede reportasjer bekymrer oss også veldig mye, skrive Thorbjørn Jagland på Facebook.

 

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.