Arbeiderpartiet måles til 37,5 %

Arbeiderpartiet får en oppslutning på knallsterke 37,5 % på en rykende fersk meningsmåling. Samtidig faller Fremskrittspartiet kraftig.

BRA AP-GALLUP: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) kan glede seg over en Ap-framgang på 1,1 prosentpoeng på en rykende fersk gallup. Samme måling viser tilbakegang for Frp. Foto: Flickr.com/Arbeiderpartiet

BRA AP-GALLUP: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) kan glede seg over en Ap-framgang på 1,1 prosentpoeng på en rykende fersk gallup. Samme måling viser tilbakegang for Frp. Foto: Flickr.com/Arbeiderpartiet
GALLUPVINNER: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) kan glede seg over en Ap-framgang på 1,1 prosentpoeng til 37,5 % oppslutning. Samme måling viser tilbakegang for Frp.
Foto: Flickr.com/Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet får en oppslutning på knallsterke 37,5 % på en rykende fersk meningsmåling. Samtidig faller Fremskrittspartiet kraftig.

Det viser september-målingen som Opinion har gjort på oppdrag fra Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Aps sterkeste på over et år
Arbeiderpartiet er nå på sin høyeste oppslutning siden august 2015. Med 37,5 % oppslutning ville partiet fått 17 flere stortingsrepresentanter enn det partiet har nå.

– Dette er oppløftende tall, men er like mye en påminnelse om at vi må levere hardt arbeid hver eneste dag for å sikre landet et nytt flertall, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre i en kommentar til ANB. – Regjeringen blir utfordret fordi folk opplever en uro som de ikke finner svar på i regjeringens politikk, mener han.

Arbeiderpartiets vekst siden forrige måned er 1,1 prosentpoeng. Bakgrunnstallene viser at Arbeiderpartiet har høy lojalitet, og at svært mange av dem som stemte på Arbeiderpartiet i 2013 vil gjøre det samme nå. Samtidig henter partiet nye velgere fra andre partier, særlig fra Venstre og SV.

Elendig for Frp
For Fremskrittspartiet er målingen elendig. Partiet måles til en oppslutning på 11,4 %, en nedgang på 3,2 prosentpoeng fra forrige måned.

ANB har regnet på hva Frps fall betyr, og konkluderer med at partiet har mistet hele 140.000 velgere de siste fem månedene.

Også Høyre faller. I forrige måned ble statsminister Erna Solbergs parti målt til 25,4 %. Nå mister de 1,2 prosentpoeng og måles til 24,2 % oppslutning.

Her er oppslutningen om partiene (endring fra forrige måned i parentes):

Ap 37,5 (+ 1,1)
Høyre 24,2 (- 1,2)
Frp 11,4 (- 3,2)
KrF 6,0 (+ 1,0)
Senterpartiet 6,7 (+ 0,3)
SV 3,3 (+0,7)
Venstre 4,4 (- 0,2)
Rødt 2,0 (+ 0,3)
MDG 3,3 (+ 1,0)
Andre 1,1 (+0,1)

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.