Aftenposten: – Uredelig av Høyre

Aftenpostens redaksjon går til frontalangrep på Høyre etter at partiet har startet valgkampen med desinformajon om Arbeiderpartiets politikk for eiendomsskatt i Oslo. - Uredelig av Høyre, fastslår redaksjonen etter Høyres påstander om at konkrete boliger måtte ut med 8.856 kroner i eiendomsskatt med Aps opplegg. Det riktige tallet var kun 1.929 kroner - en forskjell på hele 459 prosent.

ANRIPER HØYRE: Aftenpostens redaksjon går til kraftig angrep på Høyres valgkamputspill mot ARbeiderpartiets eiendomsskatteforslag, og kaller det bl.a. uredelig og fordummende.

ANRIPER HØYRE: Aftenpostens redaksjon går til kraftig angrep på Høyres valgkamputspill mot ARbeiderpartiets eiendomsskatteforslag, og kaller det bl.a. uredelig og fordummende.
ANRIPER HØYRE: Aftenpostens redaksjon går til kraftig angrep på Høyres valgkamputspill mot Arbeiderpartiets eiendomsskatteforslag, og kaller det bl.a. uredelig og fordummende.

Aftenpostens redaksjon går til frontalangrep på Høyre etter at partiet har startet valgkampen med desinformajon om Arbeiderpartiets politikk for eiendomsskatt i Oslo. – Uredelig av Høyre, fastslår redaksjonen etter Høyres påstander om at konkrete boliger måtte ut med 8.856 kroner i eiendomsskatt med Aps opplegg. Det riktige tallet var kun 1.929 kroner – en forskjell på hele 459 prosent.

Kritikken fra Aftenposten mot Høyre fremkommer i en lederartikkel som er signert «Aftenpostens redaksjon».

– Uredelig
I lederartikkelen slår redaksjonen klart og tydelig fast at Høyres valgkampangrep på Arbeiderpartiet i saken om eiendomsskatt er uredelig. – Det er en ærlig sak å være motstander av eiendomsskatt. Men debatten må være redelig. Oslo Høyre bidrar ikke til det, sier redaksjonen i en lederartikkel med tittelen «Uredelig om eiendomsskatt fra Oslo Høyre».

Aftenposten er Norges største avis, og har et liberalkonservativt politisk ståsted. Avisen har tradisjonelt vært nært knyttet til Høyre, og redaksjonens angrep på Høyres valgkamputspill er dermed ekstra oppsiktsvekkende.

Het debatt om skatt
Valgkampen i Oslo dreier seg blant annet om hvorvidt det bør innføres eiendomsskatt. Arbeiderpartiet ønsker en slik skatt for å få ekstra inntekter som de vil øremerke til finansiering av velferdsoppgaver, barnehager og eldreomsorg. Høyre er motstandere, og mener at skatten bl.a. vil ramme formuende villaeiere i Oslo Vest.

Arbeiderpartiets forslag er at eiendomsskatten skal innføres basert på Oslo-eiendommenes ligningsverdier, samt at det skal være et bunnfradrag på hele fire millioner kroner for å sikre at vanlige boliger for vanlige folk ikke får eiendomsskatt.

Men i Høyres angrep på Arbeiderpartiets forslag, hensyntar ikke Høyre hva Arbeiderpartiet faktisk foreslår. Derimot har de diktet opp sin egen versjon av hva Arbeiderpartiet ønsker å innføre, og det er dette som får Aftenpostens redaksjon til å reagere.

459 % feil
– Ap går til valg på å skattlegge boliger og næringseiendom basert på ligningsverdier – slik man allerede gjør i Bergen og mange andre kommuner, slår Aftenpostens redaksjon helt korrekt fast.

– Men, som Aftenposten skrev fredag, advarer Oslo Høyre og byrådsleder Stian Berger Røsland (H) mot eiendomsskatt ved å bruke eksempler basert på prisantydning, ikke ligningsverdier. I enkelte av eksemplene Oslo Høyre bruker gir det en skatteregning som er fire ganger høyere enn hvis ligningsverdien på boligen legges til grunn, skriver Aftenposten på lederplass.

Og dermed blir utslagene rett og slett spinnville. I Høyres eksempel har en konkret bolig fått eiendomsskatt på 8.856 kroner. Det korrekte etter Arbeiderpartiets modell er bare 1.929 kroner. Forskjellen er på hele 459 prosent!

– Fordummende
– Det beste for debatten om eiendomsskatt vil derfor være om Røsland og co. informerer velgerne om konsekvensene av Aps forslag basert på hva Ap faktisk foreslår, mener Aftenposten

– Det er skuffende useriøst når Oslo Høyre på sin nettside neitileiendomsskatt.no presenterer en fordummende kalkulator hvor man kan finne «din regning fra Ap, SV, MDG og Rødt», sier Aftenpostens redaksjon.

Du kan lese hele lederartikkelen med kritikken mot Høyres valgkampangrep på denne linken.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.