Solid gallupflertall for de rødgrønne partiene

Ny gallup måler Arbeiderpartiet til 41,6 %, SV til 4,1 % og Senterpartiet til 5,8 %. Dermed er det solid rødgrønt flertall uten både Miljøpartiet De Grønne og partiet Rødt.

Ny gallup måler Arbeiderpartiet til 41,6 %, SV til 4,1 % og Senterpartiet til 5,8 %. Dermed er det solid rødgrønt flertall uten både Miljøpartiet De Grønne og partiet Rødt.

Målingen er tatt opp av Norstat for avisa Vårt Land i månedsskiftet februar/mars.

Arbeiderpartiet holder rekordnivået
Målingen viser at Arbeiderpartiet har stabilisert seg på et svært høyt nivå. Med 41,6 % oppslutning er denne gallupen partiets nest beste hos dette gallupbyrået noensinne, og kun 0,8 prosentpoeng under rekordoppslutningen på 42,4 %.

Når både SV og Senterpartiet går fram sammenlignet med januar, er det rødgrønne flertallet solid. Ap ville fått 76 stortingsmandater dersom dette hadde vært valg (21 flere enn i dag). SV ville oppnådd 7 mandater (som nå). Og Senterpartiet ville endt med 10 mandater (også samme antall som i dagens storting).

Dermed ville det vært 93 rødgrønne stortingsrepresentanter.

Frp stuper
Målingen er tatt opp etter Frp-nestleder Per Sandbergs kraftige angrep på Krf, der han ga partiet ansvaret for rekruttering til terrororganisasjoner og for massakrer på kvinner og barn. Galluptallene tyder på at Frps velgere ikke har likt angrepene fra partiets nestleder. Frp mister nesten 20 % av velgerne sine fra januar til februar, og går tilbake fra 12,1 % til 10,0 %. Det er det svakeste nivået partiet har blitt målt til på svært mange år hos dette gallupbyrået.

Samtidig gjør Krf et byks, og øker fra 5,1 % oppslutning i januar til 6,4 % oppslutning på februar-målingen.

Høyre ligger praktisk talt bom stille fra januar til februar (20,9 % i januar mot 21,0 % nå), men er neppe fornøyd med galluptall som viser at partiet har mistet omtrent hver femte velger siden stortingsvalget i 2013.

Her er tallene:
Ap 41,6 (- 0,8)
SV 4,1 (+ 0,5)
Sp 5,1 (+ 0,7)
Krf 6,4 (+ 1,3)
V 5,1 (+ 0,1)
H 21 (+ 0,1)
Frp 10,0 (- 2,1)
Rødt 1,1 (+ 0,4)
MDG 3,1 (- 1,5)

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.