Kraftig Ap-hopp etter landsmøtet

Arbeiderpartiet gjør et kraftig hopp på den første meningsmålingen som i sin helhet er tatt opp etter partiets landsmøte. På målingen går Ap fram med hele 3,7 prosentpoeng. Samtidig faller Høyre med 1,7 prosentpoeng. Høyres forsprang er dermed redusert fra 6,7 prosentpoeng i forrige måned til bare 1,3 prosentpoeng nå!

MEDVIND: Arbeiderpartiet får kraftig medvind på den første meningsmålingen som i sin helhet er tatt opp etter partiets landsmøte. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

MEDVIND: Arbeiderpartiet får kraftig medvind på den første meningsmålingen som i sin helhet er tatt opp etter partiets landsmøte. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Arbeiderpartiet gjør et kraftig hopp på den første meningsmålingen som i sin helhet er tatt opp etter partiets landsmøte. På målingen går Ap fram med hele 3,7 prosentpoeng. Samtidig faller Høyre med 1,7 prosentpoeng. Høyres forsprang er dermed redusert fra 6,7 prosentpoeng i forrige måned til bare 1,3 prosentpoeng nå!

Det er Norstat som har gjennomført målingen, og den publiseres i Vårt Land i dag. Målingen er tatt opp i perioden fra 23. til 29. april, altså i sin helhet etter Arbeiderpartiets landsmøte.

Årsbeste for Ap – velgerflukt for Venstre
Dette er den sterkeste målingen Ap har hatt hos Norstat i år, og kan indikere at Arbeiderpartiet nå har valgvinden med seg. Som Sosialdemokraten.no skrev i januar, var det sannsynlig at vinteren ville by på høye gallup-nivåer for Høyre og lave for Arbeiderpartiet. Vi spådde samtidig at landsmøtesesongen kunne være et vendepunkt for gallupene.

Denne første målingen etter Ap-landsmøtet tyder på at analysen vi la til grunn for spådommen kan vise seg å være korrekt.

Samtidig med at Ap gjør sin beste måling hos Norstat siden 2012, er det skuffelse i andre partier. Særlig må dette gjelde partiet med det villedende navnet Venstre. De har også hatt landsmøte, men uten å høste gevinst. Snarere tvert om. Velgerflukten er såpass stor at partiet må tilbake til mai 2011 for å finne tilsvarende dårlige tall. Med bare 3,9 % oppslutning er Venstre under sperregrensa, og risikerer å fortsette som et mikroparti også i neste stortingsperiode.

Ingen andre av dagens stortingspartier faller under sperregrensa på målingen.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.