Knallsterke medlemstall for Arbeiderpartiet og AUF

Etter at både Arbeiderpartiet og AUF opplevde kraftig medlemsvekst i 2011, var det ventet at de to organisasjonene skulle oppleve nedgang i medlemstallene i 2012. Slik gikk det ikke. Både AUF og Arbeiderpartiet forsvarer sine høye medlemstall fra 2011, viser de nylig offentliggjorte totaltallene fra Youngstorget.

HØYE MEDLEMSTALL: Arbeiderpartiet har 52.758 betalende medlemmer ved utgangen av 2012, og AUF har 13.200. Til sammen har de to organisasjonene økt sitt medlemstall med

HØYE MEDLEMSTALL: Arbeiderpartiet har 52.758 betalende medlemmer ved utgangen av 2012, og AUF har 13.200. Til sammen har de to organisasjonene økt sitt medlemstall med nesten 7.800 medlemmer fra forrige stortingsvalgkamp.

Etter at både Arbeiderpartiet og AUF opplevde kraftig medlemsvekst i 2011, var det ventet at de to organisasjonene skulle oppleve nedgang i medlemstallene i 2012. Slik gikk det ikke. Både AUF og Arbeiderpartiet forsvarer sine høye medlemstall fra 2011, viser de nylig offentliggjorte totaltallene fra Youngstorget.

Det er vanlig at AUF og Arbeiderpartiet opplever økende innmelding i valgår, og fallende medlemstall i år uten valg. I 2011 utløste også grusomhetene i Oslo og på Utøya 22. juli medlemsvekst i de fleste partier og politiske ungdomsorganisasjoner – sterkest i AUF og Arbeiderpartiet.

Både AUF og Arbeiderpartiet beholder sine høye medlemstall i 2012. Dette viser nylig offentliggjorte totaltall fra Youngstorget.

52.758 er medlem i Ap
Arbeiderpartiet har pr 31.12.2012 hele 52.758 betalende medlemmer. Dette er et av de høyeste medlemstallene Arbeiderpartiet har hatt etter avviklingen av ordningen med «kollektivt medlemskap», der fagforeninger kunne melde inn alle sine medlemmer i Arbeiderpartiet dersom et flertall av medlemmene i foreningen støttet en slik innmelding. Arbeiderpartiet avviklet denne ordningen i 1995, og har nå kun mulighet for individuelt medlemskap.

Med 52.758 betalende medlemmer, er Arbeiderpartiets medlemstall det høyeste på 10 år – når vi ser bort fra det spesielle året 2011. Ved utgangen av 2011 var medlemstallet omlag 6 % høyere enn ved utgangen av 2012.

Men medlemstallet er høyere enn ved inngangen til stortingsvalgårene 2009 og 2005, noe som lover godt for Arbeiderpartiets evne til å drive mobiliseringsvalgkamp fram mot 9. september.

Glad partisekretær
Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen er glad for de høye medlemstallene. – Jeg er veldig glad for å ha så mange medlemmer med på laget når vi står i startgropa på det som kommer til å bli et spennende og hektisk valgkampår, sier Raymond Johansen til Arbeiderpartiet.no.

– Medlemmene er vår viktigste ressurs. Det er de som mobiliserer slik at Arbeiderpartiet vinner valg, og får gjennomslag for vår politikk, sier partisekretæren.

Han legger til at årets stortingsvalg blir et retningsvalg der det står om en rød-grønn regjering, eller en Høyre-Frp-regjering som vil ta Norge i en annen retning.

– Vi har vist at vår regjering holder orden i økonomien og prioriterer gode velferdsordninger til alle, ikke privatisering og skattekutt til dem som har mest fra før.

Johansen sier at et en kampklar medlemsorganisasjon blir viktig for å hindre at Høyre kommer til makta og for første gang i historien tar med seg Frp inn i regjering.

– Årets stortingsvalg handler om i hvilken retning det norske samfunnet skal gå. Norske skoleelever gjør det bedre, og vi har skapt 330.000 nye arbeidsplasser. Men det gjenstår mange uløste oppgaver. Nå vil vi ha fire nye år til å ta Norge videre, sier partisekretæren.

13.200 AUF’ere
AUF hadde en økning i medlemstallet fra 9 600 medlemmer i 2010 til rekordhøye 13 900 i 2011. Per 31.12.12 hadde AUF nådd 13200 medlemmer, og forsvarer dermed det høye medlemstallet fra 2011.

AUFs generalsekretær Marianne Wilhelmsen forteller til AUF.no at det høye medlemstallet både skyldes at mange av de som meldte seg inn i 2011 har fortsatt å være medlem i 2012, og at det i tillegg er vervet mange nye medlemmer i 2012. – Jeg er utrolig stolt av organisasjonen som har stått på for et fortsatt stort AUF. Det er utallige timer med innsats som er lagt ned fra medlemmer over hele landet, tillitsvalgte og ansatte. De fortjener all skryt de kan få, sier Wilhelmsen.

Hun advarer samtidig de som tror at valgkampen vil bli en eneste lang seiersparade for Siv Jensen og Erna Solberg. – Ingen står på mer i valgkampen enn AUF gjør, og hadde jeg vært Erna ville jeg vært urolig for den store aktiviteten vi har om dagen. Når håper jeg alle nye medlemmer har lyst til å bli aktive, og at de vil hjelpe oss med å holde Erna unna regjeringskontorene, sier hun.

Nesten 7.800 flere
Det samlede medlemstallet i Arbeiderpartiet og AUF er dermed 65.958 medlemmer ved inngangen til stortingsvalgåret 2013. Ved inngangen til stortingsvalgåret 2009 var det samlede medlemstallet i Arbeiderpartiet og AUF 58.160 medlemmer.

Økningen siden forrige stortingsvalgkamp er dermed på nesten 7.800 medlemmer.

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.