Willy Brandt-prisen til Jens Stoltenberg for håndteringen av 22. juli

Statsminister Jens Stoltenberg blir den andre personen i historien som får "Willy Brandt-prisen for forståelse og fred". Stoltenberg får prisen for sin rolle etter terrorangrepene 22. juli 2011. Den tyske juryen omtaler Stoltenbergs opptreden etter 22. juli som «eksemplarisk». - Stoltenberg reagerte med åpenhet, klokskap og en appell for mer demokrati, sier juryens leder Egon Bahr.

WILLY BRANDT-PRISEN: Jens Stoltenberg tildeles Willy Brandt-prisen for forståelse og fred etter sin håndtering av 22. juli-grusomhetene. Faksimile: SPD.de

WILLY BRANDT-PRISEN: Jens Stoltenberg tildeles Willy Brandt-prisen for forståelse og fred etter sin håndtering av 22. juli-grusomhetene. Faksimile: SPD.de

Statsminister Jens Stoltenberg blir den andre personen i historien som får «Willy Brandt-prisen for forståelse og fred». Stoltenberg får prisen for sin rolle etter terrorangrepene 22. juli 2011. Den tyske juryen omtaler Stoltenbergs opptreden etter 22. juli som «eksemplarisk». – Stoltenberg reagerte med åpenhet, klokskap og en appell for mer demokrati, sier juryens leder Egon Bahr.

Sammen med Jens Stoltenberg blir også den fengslede hviterussiske opposisjonspolitikeren Nikolai Statkevich berømmet av juryen med en spesiell hederstildeling for å utvise særskilt politisk mot.

Det er det tyske sosialdemokratiske partiet SPD som melder om dette på sine nettsider.

Andre prisutdeling noensinne
Tildelingen av «Willy Brandt-prisen for forståelse og fred» til Jens Stoltenberg er den andre tildelingen av prisen noensinne. — Den internasjonale Willy Brandt-prisen utdeles årlig av SPD til fremragende internasjonale personer som i den tidligere tyske statsminister og fredsprisvinners ånd på en spesiell måte har gjort seg fortjent for forståelse og fred, skriver SPD.

Tidligere har den argentinsk-israelske dirigenten, pianisten og politikeren Daniel Barenboim blitt tildelt prisen for sitt arbeid for fred, forsoning og internasjonal forståelse i Willy Brandts ånd.

Tildelingen av årets pris til Jens Stoltenberg skjer under en seremoni i Willy-Brandt-Haus i Berlin 24. januar.

 

Postet av
Bjørn Jarle Røberg-Larsen – www.twitter.com/BjornJarle
Få varsling om nyheter fra Sosialdemokraten.no

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.