Useriøst fra E24.no om strømforbruket i statsministerboligen

Nettavisen E24 presterer et flere useriøse lavmål i en "kritisk artikkel" om strømforbruket i statsministerboligen. Det eneste som blir lavere er de utallige kommentarene nettavisen har sluppet til under artikkelen, der Ap-hatet bobler fritt og uhemmet samtidig med at de merkeligste konspirasjoner og virkelighetsforvrengninger får fritt utløp.

STRØMSLUK? Nettavisen E24 forsøker seg på kritisk journalistikk om strømforbruket i statsminsiterboligen. Og mislykkes kapitalt.

STRØMSLUK? Nettavisen E24 forsøker seg på kritisk journalistikk om strømforbruket i statsminsiterboligen. Og mislykkes kapitalt. Foto: Wikipedia.org

Nettavisen E24.no presterer et flere useriøse lavmål i en «kritisk artikkel» om strømforbruket i statsministerboligen. Det eneste som blir lavere er de utallige kommentarene nettavisen har sluppet til under artikkelen, der Ap-hatet bobler fritt og uhemmet samtidig med at de merkeligste konspirasjoner og virkelighetsforvrengninger får fritt utløp.

Altså…hva er dette for en tøvete sludderartikkel??

For det første er ikke bygningen på 1.750 kvm, slik det står i artikkelen. Den samlede eiendomsmassen i bygget er ca 3.030 kvadratmeter. I tillegg til størrelsen er det en rekke spesialfunksjoner i bygningen – det sier vel seg selv at strømforbruket her må bli langt større enn i en vanlig bolig..? Kilde for størrelsen finner du mange steder på nettet, men la meg for enkelhets skyld linke til Wikipedia.

Til de som kommenterer artikkelen og angriper Jens Stoltenberg og de rødgrønne: Har de helt glemt hvem som etablerte denne boligen? Det var Høyre, Krf og Venstre – og Bondevik var statsminister. Saken ble vedtatt i statsråd da vi hadde borgerlig regjering i 2004.

Bakgrunnen for byggingen var bl.a. politiaksjonen utenfor Bondeviks daværende blokkleilighet på Kolbotn i oktober 2003. Både en barnehage og en skole i nærheten ble bedt om å holde barna innendørs.Og naboene fikk belastninger knyttet til sikkerheten som var veldig ugunstig.

Og DERFOR er det altså en egen statsministerbolig. Som vi husker fra 22. juli i fjor var det derfra landet ble styrt etter at regjeringskvartalet var sprengt i stykker.

Fra stortingsmeldingen til de blå om saken sakser jeg følgende:

«Sikkerhetsmessig er det fornuftig å etablere ett samlet anlegg som både rommer egnede representasjonslokaler for regjeringen og en statsministerbolig. I løpet av den senere tid har det både nasjonalt og internasjonalt inntruffet hendelser som har tydeliggjort behovet for å fokusere på sikkerhet rundt regjering og statsminister. For en statsminister vil det i tillegg være praktisk nyttig å bo sentralt i en bolig med tilknyttede representasjonsarealer.»

Til denne kommentaren i artikkelen om varmekabler: Altså…med bygningsmasse på 3.030 kvm er det rett ut LATTERLIG å forsøke å fremstille disse varmekablene som noe som suger strøm til den store gullmedaljen. Noen ganger er det faktisk lov til å bruke innsiden av hodet før man lirer av seg tåpeligheter…

Jeg vet ikke antallet på ansatte i bygningsmassen, ei heller på hvor mange som oppholder seg fast der, men antar at det fort er høye tall. Statsministerfamiliens private rom utgjør forøvrig rundt 410 kvm av bygningsmassen (i andre og tredje etasje) – resten er andre funksjoner.

Forøvrig har de i Bodø et busskur som forbruker like mye strøm som 10-15 eneboliger – da syns jeg ikke strømforbruket på de 3.030 kvadratmeterne er så grusomt høye. Selv om varmekablene i innkjørselen ikke er innregnet…

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.